- REKLAMA -
20 C
Užice
Početna Srbija i region Ekonomija O ženskom preduzetništvu na Zlatiboru

O ženskom preduzetništvu na Zlatiboru

- REKLAMA -

Konferencija o ženskom preduzetništvu Svako to može, koju je organizovalo Udruženje građana Zlata u saradnji sa Savetom za Rodnu ravnopravnost Оpštine Čajetina, održana je u u Inovacionom centru na Zlatiboru. Razgovaralo se o poslovnoj, emotivnoj, prodajnoj i ličnoj edukaciji.

Biznis model i delovi, digitalna prodaja, upravljanje energijama emocija i novca, balans poslovnog i privatnog života bile su neke od tema konferencije koju je otvorila Slavica Brković, predsednica Udruženje gradjana Zlata. U pozdravnom govoru, ona je naglasila da je ideja udruživanja proistekla iz spoznaje da timski rad može da donese rezultate.

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina Bojana Božanić, koja je i direktorka JP Gold gondola Zlatibor, istakla je da je ova konferencija dugo spremana i početak je jednog divnog projekta.

– Mi smo zajedno sa Udruženjem Zlata i Savetom za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina realizovali ovu konferenciju da bi se okupilo što više žena i mladih koji su na početku svog razvojnog puta žena koje su se ostvarile u poslu. Naš je cilj da ih što više umrežimo, da im budemo veza kako bi one na jednom mestu mogle da dobiju odgovore i da budemo zajedno. Ovo je samo početak našeg rada na unapređenju znanja i iskustava – rekla je Bojana Božanić.

Foto JP Gold gondola

Obraćajući se učesnicama konferencije, Sladjana Vulović, ispred opštine Čajetina, rekla je da opština podržava ovakve projekte.

Konferencija je okupila žene iz cele Srbije koje žele da se ostvare kao preduzetnice, kao i sve one koje smatraju da mogu doprineti daljem razvoju ženskog preduzetništva kroz razmenu iskustava, edukacije, inovacije i kreativnosti.

Učesnice su su se složile s organizatorima da je dobro razvijeno preduzetništvo odlika ekonomski stabilnih tržišta, te je osnaživanje ovog sektora od ključne važnosti za dalji ekonomski razvoj, smanjenje nezaposlenosti i povećanje privrednih subjekata koji plaćaju porez.

– Kroz razmenu iskustava i edukacije prisutnima su se predstavili sledeći predavači: Marina Lazarević, Dessi Reljan, Vesna Aleksić, Vesna Danilovac dok je moderator bila Milica Jevtić.
Održavanje konferencije podržali su u Opština Čajetina, JP Gold gondola Zlatibor, Inovacioni Biznis centar Zlatibor, Turistička organizacija Zlatibor, kao i prijatelji udruženja, naveli su iz Turističke organizacije Zlatibor //Foto TO Zlatibor

Foto TO Zlatibor

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
59 %
1.5kmh
5 %
Uto
35 °
Sre
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime