- REKLAMA -
11 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice O jednom trošku dva posla: Do septembra rekonstruisana vodovodna mreža u Sevojnu

O jednom trošku dva posla: Do septembra rekonstruisana vodovodna mreža u Sevojnu

Iz Grada najavljuju rešenje višegodišnjeg problema Sevojničana sa vodosnabdevanjem

- REKLAMA -

Radovi na rekonstrukciji magistralnog cevovoda i na postavljanju sekundarnog cevovoda u Sevojnu, trasom dugom 1 830 metara od ulaska u Sevojno do kolonije, biće kompletno završeni do septembra, najavio je direktor JKP Vodovod Duško Ljujić.

–  To će dosta značiti za ovu ulicu jer će ona, što se tiče vodovodne mreže, biti kompletno završena i neće biti potrebe ništa raditi u narednih bar 50 godina, istakao je on dodavši da prebacivanje oko 60 kućnih priključaka, uz ulične odvojke, na fi 100 cevovod na trasi dugoj blizu dva kilometra neće uticati na vodosnabdevanje građana i privrede u toj gradskoj opštini.

–  Jedino će objekat biti isključen na dan njegovog prebacivanja na novoizgrađenu mrežu. Tako da neće biti problema, rekao je Ljujić pojasnivši da će ti poslovi uslediti nakon postavke cevovoda fi 100 i rekonstrukcije magistralnog cevovoda.

Preduzeće MPP Jedinstvo Sevojno od marta rekonstruiše magistralni cevovod, prema izmenjenom projektu. Prema navodima tehničkog direktora MPP Jedinstvo Zorana Radibratovića, obezbeđen je sav potreban materijal, više od pola trase je rekonstruisano i radove će završiti do 30. juna, i u roku.

Direktor užičkog JKP Vodovod je napomenuo da je postavka magistralnog cevovoda fi 450, i dodatnog fi 100, zahtevan posao i među najvećim u gradu od rekonstrukcije fabrike vode Petar Antonijević.

–  Radi se, faktički, dupli posao o jednom trošku, pojasnio je Ljujić dodavši da su JKP Vodovod i Grad Užice obezbedili po 40 miliona dinara za te radove.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je napomenula da će rekonstrukcijom rešiti višegodišnji problem građana i privrednika sa vodosnabdevanjem koje je prekidano zbog havarijskih pucanja cevi.

–  Nastavićemo da i dalje ulažemo u Gradsku opštinu Sevojno, poručila je gradonačelnica najavljujući radove na uličnoj rasveti, obeležavanju novih parking mesta i na putnim pravcima u centru i periferiji Sevojna.

Povremeno je za saobraćaj neoprohodna ulica od ulaza do centra Sevojna, ali je prilaz zdravstvenoj ambulanti omogućen.

Krajem juna rekonstruisana Zdravstvena ambulanta u Sevojnu

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11 ° C
11 °
11 °
63 %
1.7kmh
1 %
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
24 °
Pon
22 °
Uto
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime