- REKLAMA -
21.3 C
Užice
Početna Srbija i region Novih izbora neće biti osim ako tako ne odluče institucije ili ako...

Novih izbora neće biti osim ako tako ne odluče institucije ili ako ne bude većine

- REKLAMA -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da novih izbora neće biti osim ako tako ne odluče nadležne institucije ili u slučaju da ne bude skupštinske većine.

U obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije, Vučić je kazao da su izbori 17. decembra protekli “mirnije nego ikada u savremenoj srpskoj istoriji”.

“Čestitam građanima na demokratski izraženoj volji. Gotovo da nije bilo fizičkog incidenta među učesnicima izbora, osim napada na posmatrače Crte u Odžacima. Interesantno je da tokom kampanje nije bilo fizičkih incidenata, to se nikada u Srbije nije dogodilo”, rekao je Vučić.

On je rekao da uporedna analiza dostavljenih prigovora i žalbi pokazuje da su posle izbora prošle godine podnete 53 žalbe RIK-u a posle nedeljnih izbora “svega devet”.

“Gradskoj izbornoj komisiji u Beogradu je tada podneto 528 prigovora i 473 žalbe a ove godine po 15 prigovora i žalbi. To je 30-35 puta manje. Govorimo o činjenicama”, rekao je Vučić.

Kazao je da je srećan što je RIK uputio ministarstvima unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave zahtev da provere “poimence” svakog čoveka sa navodnog spiska “fantomskih” birača kog je u javnost iznela lista Srbija protiv nasilja.

“Stiglo je 496 poziva od kojih je 487 mnogo ranije, najmanje četiri godine ranije upisano na istom biračkom mestu a svih 496 je uredno upisano u birački spisak, nijedan nije fantomski birač. To pre svega govorim o parlamentarnim izborima. Svega devetoro je upisano 2022. godine, njih šestoro je menjalo prebivalište u Beogradu a troje je došlo iz centralne Srbije. Eto o kakvim se lažovima radi”, rekao je Vučić.

Dodao je da u januaru očekuje konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije i da se nada će nova Vlada biti formirana do početka marta.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
78 %
1.3kmh
60 %
Sre
26 °
Čet
26 °
Pet
28 °
Sub
30 °
Ned
35 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime