- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Dečji bazen za nekoliko dana, uskoro rekonstrukcija šetališta(VIDEO)

Dečji bazen za nekoliko dana, uskoro rekonstrukcija šetališta(VIDEO)

Novac za radove iz gradskog budžeta

- REKLAMA -

Dečji bazen na Gradskoj plaži u Užicu biće potpuno završen za nekoliko dana nakon rekonstrukcije finansirane iz gradskog budžeta sa oko 38 miliona dinara, izjavio je vršilac dužnosti direktora JP Užice razvoj Miloš Milivojević podsetivši na to da je prošle godine završena prva faza grubih građevinskih radove i da je u toku završetak druge faze kojom su obuhvaćeni montaža opreme u mašinskoj sobi, rekonstrukcija vodogana, štampani beton, pločice, zaštitna ograda….

Foto V.K.

Foto V.K.

Zbog čega su kasnili radovi u odnosu na prvobitne najave?

  • Tender za drugu fazu radova nije raspisan početkom godine iz razloga što smo hteli da za tu fazu bar deo sredstava obezbedimo kroz neki konkurs ministarstava, a kad je postalo izvesno da u toj nameri ne možemo uspeti, odlučili smo da posao završimo našim sredstvima. Tačno je da je rok za završetak radova bio 15. avgust ali uz objektivne razloge taj rok je produžen za 30 dana. Ti razlozi se ogledaju u činjenici da je jul, ali i prvi deo avgusta bio veoma topao sa visokim temperaturama, i u pravo to je onemogućavalo postavljanje pločica tokom dana pa je to izvođač činio samo u ranim jutarnjim časovima. Isto tako, na predlog stručnog nadzora, proširene su zaštitne ograde, kako bismo povećali stepen bezbednosti korinika, u ovom slučaju dece, ali smo uradili i dodatnu hidroizolaciju, kazao je Milivojević.

Prema navodima iz JP Užice razvoj, bazen će puniti vodom iz gradskog vodovoda i on će biti u funkciji od naredne kupališne sezone.

 

Uskoro radovi na uređenju šetališta

Rekonstrukciju šetališta na desnoj obali Đetinje u Užicu,  na potezu do hidrocentrale, najavio je vd direktor JP Užice razvoj spomenuvši da će za oko deset dana početi radovi vredni oko 11,5 miliona dinara i finansirani sredstvima iz gradskog budžeta.

Najavili uređenje užičke plaže

Prema najavama iz Grada Užica, uređenje leve obale Đetinje je planirano naredne godine.

  • Moram da podsetim da je Grad Užice postavio kao jedan od najviših prioriteta izgradnju kanalizacione mreže u Turici i u tom smeru završen je glavni kolektor kao i prepumpna stanica a upravo se izvode radovi na izgradnji dela distributivne mreže za 110 domaćinstava, dodao je Milivojević.

U završnoj fazi je i izrada Generalnog projekta obaloutvrda Đetinje od plaže do Volujačkog potoka, dokumenta koji će, prema navodima iz Grada Užica, omogućiti dalji razvoj Turice uz maksimalno iskorišćenje prostora koji do sada nije bio u funkciji usled rizika od poplava.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime