- REKLAMA -
11.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Najavili uređenje užičke plaže

Najavili uređenje užičke plaže

- REKLAMA -

Rebalansom ovogodišnjeg budžeta grada Užica su opredeljena dodatna sredstva, oko 13 miliona dinara, za početak uređenja gradske plaže i rekonstrukciju leve strane pešačke zone, izjavila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević tokom 18. skupštinske sednice.

Gradonačelnica je saopštila i da je u planu rušenje nekadašnjeg hotela Turist na plaži i da su rešeni imovinsko- pravni odnosi između lokalne samouprave i privatnika.

Foto screenshot Youtube kanal Skupštine grada Užica

  • Privatna lica su našla investora. Oni će u toku ove godine sigurno krenuti sa rušenjem i izgradnjom poslovno – stambenog objekta. To nam ostavlja prostora da u toku sledeće godine, ili po završetku tih radova, rekonstruišemo i desnu stranu pešačke zone na plaži, dodala je gradonačelnica.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović je nedavno napomenuo za TV5 da će postaviti behaton na levoj strani šetališta oko reke Đetinje.


Kupanje u malom bazenu od ovog leta?

Podsetimo, krajem avgusta prošle godine je počela rekonstrukcija bazena za decu na gradskoj plaži sa najavom završetka radova u roku od 90 dana. Tada je rečeno da će kompletno renovirati i urediti prostor oko bazena, sa oko 20 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Iz JP Užice razvoj su u aprilu saopštili da je u planu da rekonstrukcija malog bazena bude završena pre početka ovogodišnje kupališne sezone. Da li će tako i biti, još čekamo  odgovor od direktora Užice razvoja, javnog preduzeća koje nadzire radove.


Odbornici Skupštine grada Užica, podsetimo, tokom 18. sednice su usvojili završni budžet grada za prošlu godinu i prvi ovogodišnji rebalans budžeta sa uvećanjem od 432 miliona dinara, pa da sada iznosi 4,2 milijarde dinara.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
94 %
0.7kmh
31 %
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime