- REKLAMA -
25.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Nivo Lima u opadanju

Nivo Lima u opadanju

- REKLAMA -

U toku jučerašnje dana nivo Lima se spustio više od metar u odnosu na maksimalnih 380 koliko je dostizao ovih dana, prenosi RTS. Poplavio je više naselja u Prijepolju i Priboju, izazvao probleme sa strujom i grejanjem, koji su na sreću rešeni.

Jedino, zbog povećane mutnoće, voda iz gradskog vodovoda u Prijepollju i Brodarevu nije za piće, već samo za higijensko-sanitarne potrebe, te je organizovano dopremanje pijaće vode cisternama, navodi RTS.

Opština Prijepolje nastoji da nabavi sušače prostora kako bi pomogli građanima da domove što pre osposobe za dalji život, a očekuju i obećanu pomoć u sredstvima za dezinfekciju od nadležnih ministarstava.

Počela je sanacija šteta, mada Lim treba potpuno da se vrati u korito da bi se sagledale razmere štete. U Prijepolju su neuralgične tačke Zalug i Brodarevo pri svakoj poplavi, čije trajno rešenje je izgradnja obaloutvrda, za koju za Zalug postoji i projekat, ali bi trebalo ubrzati dobijanje dozvola, saglasnosti i obezbediti sredstva za njihovu izgradnju.

- Advertisement -
IZVORRTS
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
25.9 ° C
25.9 °
25.9 °
37 %
3.2kmh
90 %
Sub
25 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime