- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Nemanji Kovačeviću nagrada za zaštitu ljudskih prava i pozitivne društvene promene

Nemanji Kovačeviću nagrada za zaštitu ljudskih prava i pozitivne društvene promene

- REKLAMA -

Užički novinar Nemanja Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade za zaštitu ljudskih prava i pozitivne društvene promene koje dodeljuje Udruženje građana Inicijativa za pravdu.

Nagrada se dodeljuje pojedincima za herojsko delo, za dugogodišnji rad i trajan doprinos na polju zaštite ljudskih prava. Kao i onima koji su svojim radom dali pozitivan primer i inspirisali mnoge da krenu putem očuvanja pravih vrednosti.

Žiri je u obrazloženju naveo da je Nemanja Кovačević u svom dugogodišnjem medijskom radu prepoznao značaj javnog informisanja na polju tradicije i digitalizacije, istine i pravde, zaštite ljudskih prava i prilagođavajući svoju novinarsku profesiju narodu pomažući bezbroj puta, skupljanjem novca za bolesne, napuštene i zaboravljene, mladima da se za njih čuje, organizacijom mnogih kulturnih i tradicionalnih manifestacija, obrazovnih manifestacija za sve ranjive grupe.

Veliki je raritet imati jednu takvu osobu u svom okruženju u ovim nimalo lakim vremenima, te smo ga stoga odabrali kao dobitnika ovog priznanja i ubrojili u junake našeg vremana, uvereni da će mu ova nagrada biti podstrek u daljim stremljenjima, navodi se u obrazloženju žirija.

Kovačević je rekao da je njegovo delovanje uvek za opšte, a ne za lično dobro. On je naveo da svima borba za istinu i pravdu treba da bude moralna obaveza, čast i odgovornost. A ne samo posao!

Borba za zaštitu ljudskih prava kao tema, izabrale je mene kao novinara, a ne ja nju. To je put od koga nikada neću odustati! Zahvaljujem se na podršci svim ljudima koji su prepoznali moj trud i rad, rekao je Kovačević.

Nemanja Kovačević je na televiziji počeo da radi sa nepunih 17 godina. Dobitnik je brojnih nagrada među kojima su one za humanost i širenje kulture među mladima. Dobitnik je nagrade Čuvar tradicije, zatim za zalaganje i promovisanje interesa mladih od Unije studenata, zahvalnice Grada Užica, nagrade Rodoljub Nićiforović za očuvanje tradicije, kulture i humanosti i drugih.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime