- REKLAMA -
-2.1 C
Užice
Početna UEko Nastavlja se prijavljivanje na konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Nastavlja se prijavljivanje na konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

- REKLAMA -

Od ponedeljka 11. maja biće nastavljen konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stanovima za koje je Grad Užice izvojio 40 miliona dinara. Rok za prijavljivanje je 25. maj.

Sufinansiranje energetske efikasnosti namenjeno je građanima koji nabavljaju kotlove na gas ili pelet, obnavljaju termoizolaciju ili stolariju u svojim domaćinstvima.

Usled vanrednog stanja izazvanog koronavirusom konkurs je prekinut, međutim, u naredne dve nedelje sugrađani će imati priliku da se prijave za neku od mera koje grad sufinansira. Učešće grada za nabavku kotlova na gas je 70. 000 dinara, izolaciju objekta 120. 000 dinara, nabavku kotlova na pelet 85. 000 dinara i nabavku stolarije 80. 000 dinara.

Rok za završetak radova bio je predviđen za 15. oktobar 2020. godine, međutim, rok je produžen do kraja aprila 2021. godine.

Prolongiranjem roka lokalne vlasti nameravaju da obuhvate veći broj zainteresovanih građana koji poboljšanjem energetske efikasnosti svojih objekata utiču na poboljšanje kvaliteta vazduha u Užicu, rekao je zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević koji je naglasio da će i u narednom periodu jedan od glavnih prioriteta grada biti poboljšanje kvaliteta vazduha i kvaliteta života sugrađana.

Uslovi konkursa ostali su nepromenjeni.

Rukovodilac Odeljenja za zaštitu životne sredine Svetlana Drakul pozvala je sugrađane da ne dolaze u kancelariju odeljenja u Šarenoj Sali, već da sve informacije mogu dobiti putem telefona 592-421 i 502-422.

Prijave se predaju poštom ili u pisarnici Gradske kuće. Potrebna je dokumentacija objekta, izvod iz liste nepokretnosti, građevinska dozvola ili drugi dokument kojim se dokazuje legalnost objekta i fotokopija užičke kartice za vlasnice, navela je Drakul.

Ona je dodala da se ovaj program sprovodi šest godina i da je do danas obuhvaćeno 600 domaćinstava čime je smanjena potrošnja energenata za 20%.

Drakul je istakla da je svake godine veliko interesovanje građana za subvencije grada u oblasti energetske efikasnosti i da je do prekida konkursa stiglo oko 320 prijava.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
-2.1 ° C
-2 °
-2.2 °
100 %
6.2kmh
90 %
Sre
5 °
Čet
8 °
Pet
11 °
Sub
4 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime