- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna Srbija i region Narodna stranka: Odluka Skupštine Užica protiv zakona i protiv Užičana

Narodna stranka: Odluka Skupštine Užica protiv zakona i protiv Užičana

- REKLAMA -

Narodni poslanik i predsednica GO narodne stranke Užice, Ivana Parlić se zbog usvojene odluke grada Užica o uslovima ozakonjenja postojećih objekata u zoni II i III sanitarne zaštite akumulacije Vrutci na 20. sednici Skupštine grada, medijima obratila saopštenjem koje vam prenosimo u celosti:

Skupština grada Užica usvojila je nezakonitu odluku kojom nemarno postupa u odnosu na vodoizvorište „Vrutci“.
Naime, na sednici održanoj u sredu 28. septembra usvojena je Odluka o ozakonjenju postojećih objekata u zoni 2 i 3 sanitarne zaštite jezera –„Vrutci“, iako Prostorni plan područja posebne namene sliva akumulaciju „Vrutci“ jasno definiše obavezu javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode“ i Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ tj . grada Užica da, kao upravljači, izgrade sistem kanalizacije u zoni 2 sanitarne zaštite oko izvorišta „Vrutci“.
Napominjem da sam u ime Gradskog odbora Narodne stranke u Užicu i u svoje lično ime kao narodni poslanik, pozvala Gradonačelnicu da iskoristi svoja ovlašćenja i zaštiti javni interes povlačenjem ove nezakonite odluke sa dnevnog reda skupštine grada Užica. Isti zahtev podnelo je i Udrženje građana Libergraf.

Užičani treba da znaju da je grad Užice, kao i javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ bio u obavezi da, radi zaštite vodoizvorišta, izgradi kanalizaciju u zoni 2 jezera Vrutci i to u roku od 12 meseci od usvajanja Prostornog plana područja posebne namene za akumulaciju „Vrutci“ koji je utvrđen Uredbom Vlade Republike Srbije 23. novemra 2018. godine. Dakle, umesto da pristupi ispunjenju obaveze, Grad Odlukom o ozakonjenju objektata u zoni 2 i zoni 3 akumulacije Vrutci,pokušava da prebaci obavezu na građane čiji objekti podležu ozakonjenju. Takođe je neprihvatljivo da objekti koji ne podležu ozakonjenju nisu čak ni predmet interesovanja grada u smislu sanitacije. Postavlja se pitanje i namere i motivacije za ovakvo nezakonito postupanje lokalne vlasti.
Svi odbornici Skupštine grada koji su glasali za ovu odluku učestvovali su u izgravanjua zakona i nesavesnom postupanju grada Užica kao upravljača javnog dobra od vitalnog interesa za Užičane.

Ivana Parlić

Narodni poslanik i predsednica GO narodne stranke Užice

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime