- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Najtraženiji niskokvalifikovani i sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme

Najtraženiji niskokvalifikovani i sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme

- REKLAMA -

Više od 25 poslodavaca sa ponuđenih 330 radnih mesta je iskazalo potrebu za adekvatnim kadrovima na Sajmu zapošljavanja kojeg je užička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala u petak u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

Foto izvor Grad Užice

Prema rečima direktorke užičke filijale NSZ Zorice Milošević, na sajmu su poslodavci tražili obrazovne profile svih nivoa kvalifikacija.

  • Ono što moram da istaknem najveća potreba postoji za niskokvalifikovanim i licima sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme, kojih je i najviše na našoj evidenciji, kazala je Milošević.

Član Gradskog veća Slobodan Kuzmanović je podsetio da je lokalna samouprava ove goidne izdvojila devet miliona dinara za mere aktivne politike zapošljavanja i da su sprovedene četiri mere aktivne politike zapošljavanja uz 8,6 miliona dinara, koliko je opredelila NSZ.

Grad Užice je predočio podatke da je trenutno na evidenciji filijale Užice oko 6 830 nezaposlenih, od čega je 2 700 u Užicu.

  • U poređenju sa istim periodom prošle godine na evidenciji je oko 1 000 lica manje, naveli su iz Grada.

Procenat lica starijih od 50 godina je 42 odsto, a mlađih od 30 godina 16 odsto. Oko 57 odsto na evidenciji užičke filijale NSZ čine nezaposleni trećeg i četvrtog stepena stručne spreme, dok su nekvalifikovana lica zastupljena sa 26 procenata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je stopa nezaposlenosti u zemljii 8,9 odsto što je, kako je istakao, najniža stopa u istoriji Srbije.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime