- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Na Zlatiboru deseti jubilarni Svetski dan velnesa

Na Zlatiboru deseti jubilarni Svetski dan velnesa

- REKLAMA -

Centralna manifestacija obeležavanja 10. Svetskog dana velnesa u Srbiji biće održana na Zlatiboru u subotu, 12. juna, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije a pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina, i u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina i preduzećem Gold Gondola Zlatibor. Glavna tema ovogodišnjeg skupa je očuvanje psihičkog i fizičkog zdravlja dece i odraslih u periodu tokom i nakon pandemije.

Programu startuje u 10 časova na početnoj stanici Gondole a podršku prisutnima će dati paraolimpijac Aleksandar Radišić, kao i članovi sportskih klubova i članica Sportskog saveza Čajetina. Lekari, nutriscionista i psiholog Instituta Čigota će prisutnima davati savete iz oblasti očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije. Za sve prisutne biće organizovana “Zlatiborska šetnja”.


Fokus Svetskog dana velnesa ove godine je na postkovid programu oporavka i preuzimanju odgovornosti za sopstveno fizičko i mentalno zdravlje. U okviru organizovanih programa, stručnjaci iz različith oblasti će pružati savete, koji se kreću od ishrane i vežbanja do naučnih dostignuća u borbi protiv patogena i jačanja zdravlja.

Prema studijama, mladi od 16 do 24 godine su najosetljivija grupa kod koje se javlja osećaj usamljenosti, posebno oni koji su stidljivi i zatvoreni u sebe, a Kovid-19 je samo pogoršao situaciju. Zato im je potreban boravak u prirodi, na čistom vazduhu, zdrava ishrana, druženje…

– Srbija, sa svojim prirodnim bogatstvima, banjskim i klimatskim lečilištimam ima idealne uslove za organizaciju i realizaciju takvih programa – kaže Nataša Ranitović, ambasador Svetskog dana velnesa za Srbiju.

Pored organizovanih programa u Srbiji, Svetski dan velnesa biće organizovan širom sveta, a direktno uključenje u 12 časovni program uživo imaće učesnici iz 35 zemalja.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime