- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Slobodno vreme Muzikom protiv digitalnog nasilja

Muzikom protiv digitalnog nasilja

- REKLAMA -

Digitalno nasilje je sve više prisutno među mladima u Srbiji i može dovesti do depresije i samoubistava, zato je važno da poznati izvođači i influenseri iskoriste svoj uticaj i pošalju poruku mladima da “ne treba da trpe nasilje i da ispričaju svoju priču”, istakli su Nucci, Sergej Pajić i Crni Cerak povodom pokretanja kampanje Slavimo život – Muzikom protiv digitalnog nasilja.

Poznati mladi izvođači, čije pesme broje milionite preglede na muzičkim platformama i koji imaju više miliona pratilaca na Instagramu, na današnjoj konferenciji za medije pozvali su sve izvođače, influensere i njihove fanove da učestvuju u javnoj kampanji protiv digitalnog nasilja na svojim digitalnim platformama.

Ispričajte svoju priču, podelite lično iskustvo i objavite kratak video u trajanju od 30 do 60 sekundi na vašim društvenim mrežama. Na kraju videa recite ‘Slavimo život’ , objasnili su mladi izvođači.

Nucci je na konferenciji istakao da je ključno rešenje da se radi na medijskoj pismenosti kod dece još u pubertetskom periodu jer je tada digitalno nasilje najrasprostranjenije, dok je Sergej Pajić kazao da je ova kampanja neophodna da bi se mladima predstavilo nešto zdravo i skrenula pažnju da nasilje nikada nije odgovor.

Kampanji protiv digitalnog nasilja priključile su se i pevačica Goca Tržan koja je rekla da je „važno sprečiti bilo koju vrstu nasilja i da treba da volimo sebe“, dok je košarkašica Milica Dabović istakla da je i „sama bila žrtva nasilja, da ne podržava digitalno nasilje kao i da svi zajedno treba da slavimo život“.

Poznati izvođači pozvali su sve da dođu na koncert koji će održati zajedno u Beogradu 11. februara na Sajmu, u Hali 3 od 17 časova, kada će biti organizovan i “Influenser Award” na kojem će se podeliti nagrade influenserima koji su se pridružili akciji i podigli svest o digitalnom nasilju.

Više informacija o kampanji protiv digitalnog nasilja može se pročitati na sajtu produkcijske kuće Music star koja je u saradnji sa poznatim mladim izvođačima pokrenula akciju

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime