- REKLAMA -
7.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Multimedijalna fontana u centru Zlatibora najavila izgradnju Parka Zlatibor (VIDEO)

Multimedijalna fontana u centru Zlatibora najavila izgradnju Parka Zlatibor (VIDEO)

- REKLAMA -

Na zlatiborskom Kraljevom trgu je puštena u rad multimedijalna fontana sa vodenim, svetlostnim, video, audio i laserskim efektima u sklopu programa proslave Dana Opštine Čajetina. Predsednik opoštine, Milan Stamatović je poručio da je fontana samo početak izgradnje višenamenskog Parka Zlatibor u čijim sadržajima će moći besplatno da uživaju svi posetioci.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Fontana je otvorena himnom Bože pravde, posle koje je usledila prezentacija uz simboličnu pesmu Zlatibore moj zeleni bore u kojoj su uživali posetioci.

Instalirana je oprema poznatih svetskih proizvođača. Autor projekta je Milan Kulić, a radove je izvela firma Fino tehno led iz Beograda.

Ovo je samo početak višenamenskog Parka Zlatibor. Počinje iz centra i širi se niz reku Obudovicu u dužinii od 10 kilometara, na drugu stranu se širi prema spomeniku i reci Katušnici, na treću stranu prema Ribnici. Tako da ćemo na Zlatiboru brzo imati u funkciji čitav potez i park za turiste koji nisu cisoke platežne moći da borave ovde i da ne plate ništa. Ovaj projekat se dugo spremao, skoro dve godine smo radili na tome da jezero izgleda potpuno drugačije. Podignut je nivo vode za jedan metar, oni koji su ranije dolazili na Zlatibor znaju kako je to izgledalo pre. Jezero se puni bistrom, čistom, lekovitom vodom sa bušotine u blizini i sigurno je nova atrakcija, rekao je Stamatović.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

On je naglasio da će Zlatibor u naredne dve godine u krugu centra oko 100 kilometara imati sadržaje za zabavu, sport i sadržaje na vodi koji će ovu paninu profilisati kao svetski turistički brend.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
7.2 ° C
7.2 °
7.2 °
97 %
1.4kmh
100 %
Sre
13 °
Čet
11 °
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
11 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime