- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Moramo zahteva ponovno glasanje na biračkom mestu 63 u Užicu

Moramo zahteva ponovno glasanje na biračkom mestu 63 u Užicu

Iz koalicije Moramo napomenuli da su zabeležili nepravilnosti tokom izbornog procesa na teritoriji grada Užica

- REKLAMA -

Koalicija Moramo je podnela Gradskoj izbornoj komisiji Užica Zahtev za poništavanje glasanja na biračkom mestu broj 63 – Školska uprava Užice, kako su saopštili, zbog nepravilnosti tokom sprovođenja glasanja na tom biračkom mestu 3. aprila.

Oni su ukazali da je birački odbor u Zapisniku konstatovao da se u kutiji za parlamentarne izbore nalaze tri glasačka listića više nego što je bilo birača koji su glasali, te da je naknadnom odlukom Gradske izborne komisije Zapisnik izmenjen tako da je konstatovano da je glasalo 857 birača.

–  Upoređivanjem Zapisnika o radu biračkog odbora za izbore za narodne poslanike i Zapisnika o radu biračkog odbora za izbore za predsednika Republike, može se zaključiti da je lokalna izborna komisija, na osnovu dogovora, unela podatak da je izašlo više birača nego što zaista jeste. Ukupan broj izašlih birača na predsedničke izbore na biračkom mestu broj 63 je 854 birača, napomenuli su iz koalicije Moramo.

Foto J.P.

U obrazloženju Rešenja o ispravljanju zapisnika o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja za izbor narodnih poslanika na biračkom mestu broj 63, navedeno je da je kontrolom zapisnika utvrđeno neslaganje između sadržine izbornog materijala sa predmetnog biračkog mesta i sadržine zapisnika o radu biračkog odbora, te da se, u skladu sa tačno utvrđenim stanjem koje je logički – računski ispravno, vrši ispravka kako je navedeno u dispozitivu rešenja.

Na biračkom mestu broj 63 u Vidovdanskoj ulici su bili prisutni i predstavnici domaćih posmatrača izbora.

Bez poništenja glasanja na biračkom mestu 63


Moramo: Kontrolori koalicije zabeležili i druge nepravilnosti u radu Biračkih odbora i Gradske izborne komisije Užice


Foto J.P.
Iz koalicije Moramo su napomenuli da su kontrolori te koalicije na pojedinim biračkim mestima u Gradskoj opštini Sevojno zabeležili grupno prijavljivanje birača za glasanje van biračkog mesta, kako su pojasnili, “doturanjem” spiskovima sa imenima osoba koji nisu sadržali sve neophodne podatke za ostvarivanje ovog prava.

–  Na većem broju biračkih mesta sprečeno je glasanje bez važećeg ličnog dokumenta, dodali su iz Moramo.

U MZ Vrutci, na biračkom mestu broj osam, zabeležili su slučaj prijavljivanja za glasanje van biračkog mesta osobe koja je član biračkog odbora.

–  Prilikom dolaska člana proširenog sastava Gradske izborne komisije ispred koalicije Moramo na biračko mesto (koji je biračkom odboru doneo spisak lica koja su prijavljena za glasanje van biračkog mesta), lice sa spiska mu je saopštilo da su ga dan uoči izbora pozvali aktivisti SNS-a i obavestili ga da je “prepoznat kao invalidno lice” i da će ga prijaviti za ostvarivanje ovog prava. Ovo lice je bilo aktivan član biračkog odbora na dan izbora, naveli su u saopštenju iz koalicije Moramo.

Oni su istakli da je povučeno sa dnevnog reda 15. sednice Gradske izborne komisije grada Užica usvajanje zapisnika sa 14. sednice, nakon prigovora članova komisije iz koalicije Moramo i koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije.

–  U Zapisniku se, u evidenciji prisutnih članova komisije, nalazio veći broj imena članova komisije koji nisu prisustvovali toj sednici, naveli su iz koalicije Moramo.

RIK: Ponovljeno glasanje 16. aprila

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime