- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Mladi sa smetnjama u razvoju obeležili 12 godina postojanja Dnevnog boravka (VIDEO)

Mladi sa smetnjama u razvoju obeležili 12 godina postojanja Dnevnog boravka (VIDEO)

- REKLAMA -

#medijskosklonište

Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju je izložbom u Gradskom kulturnom centru danas obeležio 12 godina postojanja. Iz tog boravka su poručili da korisnici svakodnevno pohađaju nekoliko radionica i da se kroz grupni i individualni rad osposobljavaju za život u društvenoj zajednici.

Foto: Radio Luna

Učesnici su izložili više od 100 radova sa raznim motivima od proleća do Nove godine.

Foto: Radio Luna

Bilo mi je lepo što smo mi sve ovo zajedno da izložimo. Najviše volim prirodu crtam, a od radionica muzičke kreativne, plesne kulinarske, dramske, rekao je član Dnevnog boravka Nikola Vuletić.

Svakodnevno se sa članovima radi u različitim radionicama, a na izložbi su prikazani radovi sa didaktičkih radionica za poboljšanje manuelnih funkcija.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Oni su navikli na te radionice, to je deo njihovog dana i oni stvore nešto novo tada. Naročito vole kada mogu da prikažu šta su stvorili i da prikažu šta su stvorili. To im mnogo znači, izmami im osmeh na lice i o tome se priča danima. Oni vole sve teme i različite motive, sve zavisi od tog dana šta se obrađuje, rekla je stručni radnik na uslugama u zajednici zaduženoj za Dnevni boravak Milena Stanišić.

Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju postoji 12 godina, a pri Gradskom centru socijalne zaštite funkcioniše od 2019. godine.

Foto: Radio Luna

Svrha Dnevnog boravka je da se unapredi kvalitet života korisnika kroz održavanje i unapređenje socijalnih, fizičkih i psihičkih funkcija i veština kako bi se oni što više osamostalili. Kroz grupni i individualni rad se kreira konstruktivno vreme, a radi se i na socijalizaciji između korisnika i zaposlenih, ali i u društvenoj zajedinici, dodala je Stanišić.

izložba
Foto: Radio Luna

Dnevni boravak je namenjen osobama od 5 do 30 godina i svih 19 mesta je popunjeno.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime