- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Mišljenja mladih iz Užica o merama za smanjenje zagađenja vazduha

Mišljenja mladih iz Užica o merama za smanjenje zagađenja vazduha

- REKLAMA -

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije u saradnji sa UNICEF-om, u okviru projekta Škole za bolji kvalitet vazduha: monitoring zasnovano na građanima, STEM obrazovanje i aktivizam mladih u Srbiji, koji finansira Kraljevina Norveška organizovala je radionicu sa predstavnicima mladih grada Užica, kao deo konsultativnog procesa revizije Plana kvaliteta vazduha.

Projekat Škole za bolji kvalitet vazduha ima za cilj da ojača svest dece, roditelja i nastavnika o negativnom uticaju zagađenja vazduha, nivoima zagađenja vazduha i njegovim štetnim efektima na zdravlje, a grad Užice je jedna od pilot jedinica lokalne samouprave, koje kroz ovaj projekat dobijaju tehničku podršku za unapređenje javnih politika u oblasti zaštite i unapređenja kvaliteta vazduha.

Foto: Grad Užice

Organizatore i učesnike radionice pozdravili su članovi Gradskog veća Nada Jovičić i Miodrag Petković, koji su predstavili ciljeve grada Užica u oblasti zažtite životne sredine i finansijskih ulaganja lokalne samouprave u rešavanje problema zagađenja vazduha.

S obzirom da je grad Užice trenutno u procesu revizije Plana kvaliteta vazduha za period 2023-2025, potrebno je da stavovi, sugestije i prioriteti mladih budu integrisani u ovaj dokument javne politike, tj. da se mladi uključe u planiranje mera za smanjenje zagađenja vazduha.

Mladi Užica za čistiji vazduh

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
51 %
3.2kmh
37 %
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
23 °
Pet
25 °
Sub
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime