- REKLAMA -
3.8 C
Užice
Početna Srbija i region Miholjski susreti leta od 28. juna

Miholjski susreti leta od 28. juna

- REKLAMA -

Ministar za brigu o selu u Srbiji Milan Krkobabić rekao je da će 1.289 sela iz 87 opština učestovati u manifestacijama “Miholjski susreti sela”, koje će okupiti 150.000 takmičara i posetilaca, saopštio je njegov Kabinet.

Pesnik Ljubivoje Ršumović Ršum, nakon sednice Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje “Miholjskih susreta sela”, čiji je predsednik, rekao je da je “selu i seljanima nasušno potrebno da se sreću i susreću”.

Istakao je da će se seljani takmičiti u kulturno-umetničkim sadržajima, folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju, literarnim sadržajima (recitovanju, pisanju pesama i kratkih narodnih formi blagoslovi, zdravice), zanatskim i primenjenim umetnostima (izradi rukotvorina, suvenira, tkanju, štrikanju, vezu, pletenju).

Odobreno je, kako je navedeno, 87 zahteva jedinica lokalnih samouprava po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstva koji predvidja do 500 000 dinara za organizovanje te manifestacije u selima na teritoriji jedne jedinice lokalne samouprave.

Jednodnevni ili višednevni susreti održavaće se od 28. juna do 1. decembra 2022. godine. Ukupan iznos danas dodeljenih sredstava je 41,3 miliona dinara, a većina jedinica lokalnih samouprava učestvovaće i sopstvenim sredstvima.

Od 87 jedinica lokalnih samouprava, koje će organizovati ove manifestacije, 31 je iz četvrte grupe razvijenosti i devastiranih područja.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
3.8 ° C
3.8 °
3.8 °
51 %
7kmh
93 %
Uto
4 °
Sre
10 °
Čet
16 °
Pet
18 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime