- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Laži me 13. novembra

Laži me 13. novembra

- REKLAMA -

Pozorišni komad Laži me, po tekstu Saše Simonović i Željka Mijanovića u režiji Dragoslava Dabića, biće izvedena 13. novembra 19:30 časova u Kulturnom centru Zlatibor.

U predstavi igraju Aleksandar Dunić i Sandra Bugarski.

Pozorišni komad je inspirisan crnohumornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici Saše Simonovića O ljubavi, smrti i još nekim sitnicama (Srpska književna zadruga, 2012). Zamišljen je kao komedija karaktera sa elementima groteske.

–  Glavni i jedini protagonisti ove jednočinke su Lepomir (ALEKSANDAR DUNIĆ) i Ružica (SANDRA BUGARSKI), sredovečni bračni par. ON – hipohondar koji sve više gubi korak sa ubrzanim društvenim promenama i savremenom stvarnošću koja sa sobom nosi neizvesnost i strah od budućnosti. ONA – žena jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva, spremna da se akcijom i rizikom bori protiv svakodnevne rutine i pesimizma koji joj ugrožava brak. Kada posustali supružnici, posle dvadeset pet godina, reše da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mesec, na scenu će isplivati laži – one svakodnevne, naivne, bele laži na koje se obično i ne osvrćemo; i one crne, teške, sudbonosne i „smrtonosne“ laži koje su pokidale tolike veze. Zaglavljeni na seoskoj železničkoj stanici, čekajući voz koji nikako ne dolazi, supružnici sve više upadaju u lavirint sumnji, poluistina, insinuacija i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda. Iz tog vrtloga u kome su se našli, jedini spas je ljubav – ona iskonska, prava i lekovita ljubav zbog koje se gaze moralni principi i zbog koje se, kada je to jedini izlaz, i laže, preneli su iz Turističke organiazcoje Zlatibor.

Predstava Laži me je ove godine odigrana u 80 gradova Srbije i regiona.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime