- REKLAMA -
15.1 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Lančanice zaštitile Lim

Lančanice zaštitile Lim

- REKLAMA -

Spas za nabujali Lim, koji je sa sobom nosio ogromne količine smeća bile su lančanice koje pu postavljene na dva mesta, kako bi prikupile ogromnu količinu otpada. Danima je trajalo čišćenje, a da bi prikupljanje smeće bilo brže i efikasnije jedna lančanica bila je uklonjena kako bi se sav otpad skoncentrisao na jednom mestu.

– U dogovoru sa resornim ministarstvom, Srbijavodama i EPS-om planski je uklonjena lančanica na reci reci Lim u Bistrici, kako bi se sav otpada koje su poplave nanele sakupio na jednom mestu, Potpećkom jezeru. Dobili smo dva revokera i tako olakšali sakupljanje 10.000 kubika smeća koje je Lim nosio sa sobom, kazao je za agenciju RINA, Siniša Laković iz UG Jastreb.

Naneti otpad je uklonjen, ali ono što je veliki i trajni problem jesu divlje deponije na obalama reke Lim u državama kroz koje protiče i veoma niska ekološka svest građana. Pored vode smešteni su mnogi auto-otpadi koji ugrožavaju ne samo prirodu, već i ljudske živote.

-Lančanica je vraćena u korito i reka Lim je sada duplo sigurnija, jer se brani na dva fronta. Ukoliko ne bude obilnih padavina kao početkom godine, a samim tim i nagomilavanja smeća, ona će tu i ostati. Time ne samo da smo sprečili gomilanje otpada u korito same reke, već smo sprečili dalje da se širi dalje ka Višegradu, istakao je Laković

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
97 %
1.1kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime