- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Srbija i region Kreni-Promeni predao Vladi Srbije 50.000 potpisa za inicijativu Rešenje za zagađenje

Kreni-Promeni predao Vladi Srbije 50.000 potpisa za inicijativu Rešenje za zagađenje

- REKLAMA -

Organizacija Kreni-Promeni, zajedno sa još deset organizacija civilnog društva, predala je juče u pisarnicu Vlade Srbije 50.000 potpisa za inicijativu “Rešenje za zagadjenje” sa predlogom za koji oni ocenjuju da može doprineti poboljšanju kvaliteta vazduha u Srbiji.

“Prošle godine Vlada Srbije odvojila je 120 miliona dinara za subvenciju hibridnih automobila, a sa tim novcem Vlada je mogla da pomogne veći broj domaćinstava u unapredjenju njihovih kućnih ložišta”, kazala je Marina Pavlić iz organizacije Kreni-Promeni ispred Vlade Srbije.

Pavlić tvrdi da su nakon pokretanja te inicijative prošle godine, u budžetu za 2021. godinu odredjena sredstva opredeljena i za individualna kućna ložišta, medjutim, “taj iznos nije dovoljan”, te se mora uložiti više novca da bi se pomoglo ekonomski najugroženijima u rešavanju tog problema.

“(Ministarka zaštite životne sredine) Irena Vujović rekla da je moguće izdvojiti odredjena sredstva za individualna ložišta, ali s obzirom na to da još uvek nismo dobili odgovor kako, kada i koliko sredstava bi moglo da se preusmeri, tražimo sastanak sa njom i (premijerkom Srbije) Anom Brnabić”, kazala je ona.

Ognjen Pantić iz Beogradske otvorene škole kazao je da su ekonomski najugroženiji gradjani primorani da se greju na način koji zagadjuje životnu sredinu, te zato njima i treba pomoći, a ne investirati u hibridne automobile, jer “oni neće rešiti problem sa zagadjenjem”.

https://www.radioluna.info/category/istrazujemo/ueko/

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime