- REKLAMA -
8.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Kosjerić: Obilaziće podnosioce zahteva do 18. septembra

Kosjerić: Obilaziće podnosioce zahteva do 18. septembra

- REKLAMA -

Do 18. septembra u Kosjeriću je produžen rok za obilazak vlasnika kuća koji su se odazvali ovogodišnjem Javnom konkursu o sprovođenju mera sufinansiranja zamene energenta u individualnim ložištima porodičnih stambenih objekata u gradskoj zoni.

Komisija za pregled i ocenu podnetih zahteva je produžila rok za još 15 dana, kako je predsednik komisije Milomir Jovanović naveo u saopštenju, zbog velikog broja prispelih prijava zbog kojih Komisija nije u mogućnosti da u predviđenom roku izvrši obavezan terenski obilazak objekata svih podnosioca zaheva.

Podsetimo, javni konkurs je raspisan 20. jula sa namerom da se sa ukupno 18 miliona dinara sufinansira nabavka kotlova ili etažnih peći na drvni pelet za kuće.

Lokalna samouprava sufinansira najviše do 150.000 dinara po kotlu, odnosno do 70 odsto ukupne vrednosti kotla sa PDV-om.

Zamenom energenta u individualnim ložištima drvnim peletom kao energentom teže da smanje zagađenje vazduha u toj opštini.

Prema mesečnim izveštajima Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha Agencije za zaštitu životne sredine, Kosjerić od početka septembra 2020. godine do kraja aprila 2021. godine beleži ukupno 122 dana sa prekoračenjima dnevnih graničnih vrednosti zagađujućih materija u vazduhu.

Tokom tih dana u Kosjeriću su koncentracije zagađujućih materija PM 10 u vazduhu bile veće od dnevne granične vrednosti od 50 mikrograma po metru kubnom.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
fog
8.9 ° C
9.4 °
8.9 °
100 %
3.6kmh
90 %
Sre
9 °
Čet
16 °
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime