- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna EKO Kontrolisaće sadržaj plave kante(VIDEO)

Kontrolisaće sadržaj plave kante(VIDEO)

- REKLAMA -

KJP Zlatibor je počeo ove sedmice da deli domaćinstvima u naselju Obudojevica na Zlatiboru kante za razdvajanje otpada na mestu nastanka i da edukuje građane o adekvatnim načinima odlaganja otpada u plave i zelene kante. Komunalne posude, uz flajere sa uputstvima i izjavom i koju je neophodno potpisati i dostaviti na adresu KJP Zlatibor, ostavljaju i u dvorištima kuća i vikendica u kojima trenutno niko ne boravi.

Foto KJP Zlatibor

  • Bitno je da otpad koji se odlaže u plavu kantu bude pravilno selektovan (papir, plastika, karton, metal i druga ambalaža iz domaćinstva), kao i da se ambalaža od mlečnih proizvoda ispere od sadržaja koji je u njemu, pojasnila je Vera Blagojević, rukovodilac komunalne službe KJP Zlatibor Čajetina.

Podsetivši da će radnici KJP Zlatibor prazniti kantu zelene boje na sedam dana, a plave na 15, Vera Blagojević je naglasila da će radnici tog komunalnog preduzeća kontrolisati sadržaj u kantama za reciklabilni otpad i da će beležiti slučajeve kada to nije urađeno kako treba.

  • Takve kante prazniće autosmećare zadužene za mešani otpad. Koleginice iz kontakt centra pozivaće korisnike kako bi utvrdili u čemu je problem i da li možda nisu dovoljno informisani. Ukoliko i nakon toga ponovo ne bude bilo pravilnog selektovanja, biće im zaračunata tarifa za mešani otpad koja je dosta skuplja u odnosu na korisnike koji selektuju, napomenula je Blagojević.

Iz KJP Zlatibor su podsetili da domaćinstva bez naknade mogu zadužiti veći broj kanti u slučaju potrebe.

Foto KJP Zlatibor

Prvo pražnjenje kanti sa mokrim otpadom u naselju Obudijevica su najavili iz KJP Zlatibor za 31. maj, dok će 7. juna doći po sadržaj plavih i zelenih kanti.

  • Korisnici su u obavezi da ih pomenutih dana iznesu uz saobraćajnicu, jer radnici neće ulaziti ni u jedno dvorište, osim ukoliko tu žive korisnici koji su slabo pokretni i nemaju drugu mogućnost. To se može posebno prijaviti na kontakt telefon 066 809 83 82, koji stoji i na obaveštenjima koja se dostavljaju korisnicima, kazala je Blagojević.

Prema najavama iz KJP Zlatibor, stambene zajednice na Zlatiboru dobiće svoje plave i zelene kontejnere plave i zelene boje zarad razdvajanja mokrog i suvog otpada. Dobiće od KJP Zlatibor i postere sa pravilima primarne separacije otpada koje su u obavezi da postave na vidnom mestu na ulazu.

Odvojeno i na Zlatiboru

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime