- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Konferencija SED 2021 u Užicu 8. i 9 oktobra

Konferencija SED 2021 u Užicu 8. i 9 oktobra

- REKLAMA -

Tradicionalno u nedelji u kojoj se obeležava Dan grada, Akademija  strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Užice organizuje Međunarodnu konferenciju ” Nauka i visoko obrazovanje u funkciji održivog razvoja (SED 2021).

Na konferenciji SED 2021 će učestvovati predstavnici naučnih, državnih, društvenih, privrednih, medijskih i drugih subjekata, koji su u raznim oblicima delovanja uključeni u razvoj nauke i visokog obrazovanja u celini, a posebno u cilju daljeg unapređenja visokog obrazovanja Zlatiborskog okruga.

Imajući u vidu da su za održivi društveno-ekonomski razvoj potrebna savremena znanja, Konferencija će obuhvatiti naučne radove i tematske okrugle stolove iz oblasti informacionih tehnologija i mašinskog inženjerstva, građevinskog inženjerstva i arhitekture, medicine i zdravstvene nege, zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu kao i poslovne ekonomije, menadžmenta i turizma.

Isticanje uloge nauke i visokog obrazovanja u funkciji održivog razvoja, promocija i popularizacija nauke, razvijanje međunarodne naučne razmene i saradnje, kao i jačanje veza između ove obrazovne institucije i ostalih institucija društva, ciljevi su ovog naučnog skupa koji se održava 8. i 9 oktobra.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime