- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Dijalog Komesarka Dali posećuje Beograd povodom Europride-a

Komesarka Dali posećuje Beograd povodom Europride-a

U celosti prenosimo saopštenje EU Info Mreže

- REKLAMA -

Helena Dali, evropska komesarka za ravnopravnost, boraviće u Beogradu ovog petka, 16. i subote, 17. septembra povodom Europride-a 2022. Ove godine se obeležava 30. godišnjica Europride-a i Beograd je postao prvi grad na Zapadnom Balkanu koji je domaćin ove manifestacije.

Komesarka Helena Dali počinje posetu sastankom sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović. Dali će održati govor na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima u Kući ponosa u Beogradu (Dom omladine).

Popodne, komesarka se zatim sastaje sa Poverenicom za ravnopravnost Brankicom Janković kako bi predstavila glavne ciljeve predstojeće inicijative EU o obavezujućim standardima za tela za zaštitu ravnopravnosti i razgovarala o napretku Srbije u oblasti ravnopravnosti. Zatim se susreće sa LGBT organizacijama sa Zapadnog Balkana kako bi se upoznala sa pitanjima na kojima organizacije civilnog društva trenutno rade i njihovim brigama. Uveče, komesarka se sastaje sa grupom poslanika i parlamentaraca iz država članica, a domaćin sastanka je šef Delegacije EU.

U subotu, 17. septembra, Poverenica će se sastati sa predsednicom Vlade Anom Brnabić sa fokusom na LGBTIQ+ ravnopravnost i jednakost za sve.

Komesarka Dali je rekla: „Na konferenciji o ljudskim pravima EuroPride-a ponovo ću istaknuti da su LGBTIQ prava ljudska prava, a sva ljudska prava su LGBTIQ prava. Jednakost i ljudska prava su neraskidivi. Nikakva tradicija, kultura ili sistem verovanja se ne smeju pokušavati da to potkopaju. Umesto toga, ljudska prava moraju da informišu naša društva i da budu izazov diskriminaciji. EU će nastaviti da unapređuje svoje globalno liderstvo u zaštiti univerzalnosti i nedeljivosti ljudskih prava za sve.”

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime