- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Policija odbila žalbu na zabranu Prajd šetnje

Policija odbila žalbu na zabranu Prajd šetnje

Miletić je najavio podnošenje tužbe Upravnom sudu na tu odluku MUP-a, te ponovio da neće biti odustajanja od šetnje zakazane za 17. septembar.

- REKLAMA -

Ministarstvo untrašnjih poslova (MUP) odbilo je žalbu Europrajda na policijsku zabranu Prajd šetnje u Beogradu, izjavio je danas jedan od organizatora “Europrajda 2022” Goran Miletić.

On je rekao novinarima da je policija organizatorima Europrjda “uručila rešenje kojim se zabranjuje šetnja”, pošto je, kako je kazao, odbijena žalba koju su organizatori Europrajda podneli u zakonskom roku na prethodno rešenje MUP-a.

MUP je ranije saopštio da je zabranio Prajd šetnju i šetnju “antiglobalista”.

Prema Miletićevim rečima, policija je ovog puta, za razliku od prethodnih godina, kada je dostavljala samo “par strana” rešenja i jednu obrazloženja, sada bila mnogo detaljnija i razmatrala je sve delove žalbe Europrajda.

“Oni u tom obrazloženju naprosto odbijaju sve navode koje mi imamo i ono što je najskandaloznije je to što oni navode da će postojati medjusobni sukobi nas i onih koji se protive Europrajdu zato što ćemo navodno biti na istom mestu”, rekao je on.

Naglasio je da je to nešto najskandaloznije budući da, kako je kazao, učesnici Prajda nisu nikoga nikada napadali.

Rekao je da će se organizatori Europrajda “kao gradjani Srbije koji poštuju procedure, žaliti Upravnom sudu na novu odluku MUP-a.

 

Platforma Tri slobode: Sramotna odluka policije o zabrani EuroPride šetnje

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime