- REKLAMA -
3.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO KJP Zlatibor u prolećnoj akciji uređena

KJP Zlatibor u prolećnoj akciji uređena

- REKLAMA -

U toku je akcija KJP Zlatibor na uređenju javnih površina kako bi se uklonile nečistoće nagomilane tokom jesenjih i zimskih meseci.

Uređenje deonice od skretanja za Ljubanje pa do Bele Zemlje, kako su naveli, prva je u nizu aktivnosti.

–  Iako se na pomenutom pravcu prepliću nadležnosti užičkog Bioktoša i KJP Zlatibor, hteli smo da pokažemo dobar primer i pozovemo i druge nadležne da se priključe akciji, naveli su iz KJP Zlatibor.

Foto izvor, autor KJP Zlatibor

–  Ono što je na terenu primećeno, a što stvara ružnu sliku, su džakovi sa otpadom pored kontejnera, kao i otpad rasturen oko njih. S obzirom da smo se na licu mesta uverili da u posudama za otpad ima dovoljno mesta za odlaganje, apelujemo na sugrađane da džakove sa otpadom odlažu u kontejnere. Najljubaznije ih molimo da poštuju komunalni red, budu solidarni, te tako daju doprinos uređenju svog naseljenog mesta, poručili su iz KJP Zlatibor.

U plan prolećnog uređenja svrstava se i sakupljanje otpada oko magistralnog puta, na potezu od Sušice do Vodica, što je, podsetimo, ustaljena praksa tog javno komunalno preduzeća, iako je održavanje magistralnog puta u nadležnosti JP Putevi Srbije.

–  Međutim, kako ovo preduzeće nije u mogućnosti da pravovremeno izvrši tu obavezu KJP Zlatibor taj posao vrši samostalno, bez ikakve nadoknade, dodali su iz KJP Zlatibor istakavši da se svaki put količine prikupljenog otpada povećavaju.

–  Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da otpad koji nastaje tokom vožnje ne bacaju kroz prozor, već da ga sačuvaju unutar svog automobila i odlože u prvi kontejner na koji naiđu, poručili su iz KJP Zlatibor.

KJP Zlatibor je postavio oko 50 posuda za komunalni otpad u Krivoj Reci, duž glavnog puta kroz selo i na skretanjima za zaseoke.

–  Domaćinstva će uslugu odvoženja komunalnog otpada plaćati paušalno u iznosu od 500 dinara mesečno, dok se cena za pravna lica obračunava na osnovu kvadrature, a u skladu sa važećim cenovnikom KJP Zlatibor, napomenuli su iz tog javno komunalnog preduzeća podsetivši da su nedavno postavili i 50 kontejnera u Mačkatu.

Služba održavanja javnih zelenih površina KJP Zlatibor izgrabljuje ovih dana nagomilano lišća i iglice na travnatim površinama koje će ubuduće biti mašinski košene rajderom. Ujedno se vrši raskresivanje suvih grančica drveća i ukrasnog šiblja.

Foto izvor, autor KJP Zlatibor

Kako su naveli iz KJP Zlatibor, sa svojim aktivnostima startovala je i Služba održavanja lokalnih ulica i puteva, prvenstveno radeći na raskresivanju deonica oko puta tarupom.

U toku je i akcija prikupljanja kabastog otpada.

Oko 120 miliona za novu opremu(FOTO)

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
3.9 ° C
4 °
3.9 °
93 %
2.6kmh
20 %
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
16 °
Pon
18 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime