- REKLAMA -
-2.1 C
Užice
Početna UEko JKP Bioktoš: Ohlađen pepeo, ne žar u kontejnere

JKP Bioktoš: Ohlađen pepeo, ne žar u kontejnere

- REKLAMA -

Užički JKP Bioktoš je apelovao na građane koji za grejanje koriste čvrsta goriva da ne ubacuju žar i neohlađeni pepeo u kontejner kako ne bi prouzrokovali zagađenje životne sredine i ugrožavali bezbednost sugrađana.

Posebnu molbu, Bioktoš je uputio građanima koji žive u gornjem delu u Vojvođanske ulice, Karađorđeve, ulice IV puk i Pore.

Iz Bioktoša podsećaju da se ohlađen pepeo odlaže u džakove i slaže pored kontejnera.

Užičanin Milovan Pantić iz Nemanjine ulice na pravilan način odlaže pepeo od ogreva i može biti dobar primer sugrađanima, istakao nam je nedavno rukovodilac RJ Javna higijena JKP Bioktoš Milan Cukavac koji na terenu prati način na koji građani Užica odlažu pepeo od ogreva.

Građani koji nisu u mogućnosti da preuzmu džakove, kako dodaju iz Bioktoša, mogu hladan pepeo da odlože u kontejnere za mokri otpad, odnosno u sivi ili crni kontejneri.

Nov način odlaganja pepela od ogreva je zaživeo ove grejne sezone. Zbog humanijih uslova rada, kako su naveli, JKP Bioktoš je uveo vreće i uklonio sa oko 300 lokacija metalnu burad.

Metalna burad za odlaganje pepela i dalje na pojedinim mesima u gradu

Na spornim mestima su postavljeni posebni kontejneri samo za odlaganje pepela, ali i dalje ima neodgovornih koji ne poštuju uputstva, naveli su nedavno za Radio Lunu rukovodioci nadležnih radnih jedinica JKP Bioktoš.

Kako su nam predočili iz Bioktoša, od početka grejne sezone su potpuno uništena najmanje četiri plastična kontejnera. Radnici na iznošenju smeća su više od 36 puta ove grejne sezone zatekli na terenu metalni kontejner koji gori. Oni su i dalje u upotrebi za odlaganje komunalnog otpada.

Kako građani Užica odlažu pepeo od ogreva(FOTO)

Građani mogu preuzeti džakove za odlaganje pepela u poslovnim prostorijama JKP Bioktoš, u mesnim zajednicama Krčagovo, Turica, Rosulje, Carina i u kancelariji za plaćanje pogrebnih usluga u u Sevojnu, na prostoru sadašnje pijace.

Direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom Duboko Momir Milovanović je rekao da se pepeo od ogreva deponuje na posebno mesto na telu deponije kako ne bi došlo do paljenja.

- Advertisement -
IZVORJ.P.
- REKLAMA -

Užice
light snow
-2.1 ° C
-2 °
-2.2 °
100 %
6.2kmh
90 %
Sre
5 °
Čet
8 °
Pet
11 °
Sub
4 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime