- REKLAMA -
11.6 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije otvoren do 9. septembra

Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije otvoren do 9. septembra

- REKLAMA -

Grad Užice u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike raspisao je još jedan javni poziv koji se odnosi na sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji Grada Užica. Za meru nabavke i ugradnje solarnih panela opredeljeno je 8 miliona, a za unapređenje sistema grejanja 2 miliona dinara. Javni poziv za privredne subjekte otvoren je do 9. septembra, a sva potrebna dokumentacija dostupna je na zvaničnoj internet stranici Grada Užica.

Prema rečima gradske većnice za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam Nade Jovičić, ovaj javni poziv se odnosi na privredne subjekte koji će učestvovati u energetskoj sanaciji i to za mere energetske sanacije u domaćinstvima predviđene Pravilnikom o sufinansiranju energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi i termostatskih ventila i delitelja toplote.

Foto: Grad Užice

Za ovaj poziv planirano je ukupno 10 miliona dinara od čega je Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojilo 5 miliona a grad Užice isto toliko. Za meru nabavke i ugradnje solarnih panela opredeljeno je 8 miliona a za unapređenje sistema grejanja 2 miliona dinara. Cilj sprovođenja mere energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenja termotehničkih sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Užica,

Prijave se predaju lično u kancelariji broj 9 Gradske uprave za urbanizam i imovinsko pravne poslove ili putem pošte. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
94 %
0.7kmh
31 %
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime