- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Javni poziv za podsticaje u poljoprivredi u opštini Čajetina

Javni poziv za podsticaje u poljoprivredi u opštini Čajetina

- REKLAMA -

Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Čajetina za 2024. godinu, Privredno društvo za razvoj poljoprivrede opštine Čajetina Zlatiborski eko agrar raspisao je prvi Javni poziv za podsticaje u poljoprivredi koji traje od 15. marta do 15. aprila.

Konkursi se odnose na mere podrške mladima, fizičku imovinu, preradu na gazdinstvu, kao i konkurs uvećanje stada iz sopstvenog zapata.

Ima izmena u odnosu na prethodni program, odnosno mi smo malo postali konkretniji i malo strožiji, a i povećali smo iznose povraćaja za određene investicije. Kada, recimo, pričamo o osnivanju voćnjaka, imamo Pravilnik koji smo uradili sa Institutom za voćarstvo u Čačku gde smo za ljude koji ispoštuju pravila i norme koje su propisane naukom i znanjem obezbedili povraćaj od 65 posto za sve vrste usluga i za sertifikovane sadnice, kao i investice za fizičku imovinu gde nam je povraćaj 65 posto koji je odobrem od strane ministarstva, za mašine koje su proizvedene u državi Srbiji. Postoji nekoliko renomiranih domaćih proizvođača koji imaju dobar asortiman i sve ono što jesu alati koji su nepohodni za poljoprivredu u brdsko-planinskom području, kaže Marko Marić, direktor PD Zlatiborski eko-agrar.

Javni poziv za podsticaje za ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti kao i na uvođenje i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane, organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla na gazdinstvima, Zlatiborski eko agrar će kroz podsticajne mere podržati u iznosu od 50 posto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost. Maksimalni iznos podsticaja po gazdinstvu je 800.000 dinara.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime