- REKLAMA -
21.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Izmenjen rad usluge pomoć u kući za stare u opštini Čajetina

Izmenjen rad usluge pomoć u kući za stare u opštini Čajetina

- REKLAMA -

Povodom uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, uvedene su i promene u režimu rada usluga socijalne zaštite.

Usluga Pomoć u kući za stare u opštini Čajetina funkcioniše i dalje, ali sa određenim izmenama.

Prema preporukama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kako bi se zaštitili pripadnici najranjivije grupe, gerontodomaćice tokom trajanja vanrednog stanja ne ulaze u domove korisnika, već im dostavljaju neophodne namirnice i lekove, bez fizičkog kontakta. Od kako su uvedene nove mere, korisnicima je ponuđeno da do daljnjeg otkažu korišćenje usluge ili da je koriste i dalje sa uvedenim izmenama.

Zlatiborski krug, kao pružalac usluge Pomoć u kući za stare, prati sve instrukcije nadležnih institucija i organizuje funkcionisanje ove usluge u otežanim uslovima. Naglašavamo da je rad gerontodomaćica jako važan i u redovnim uslovima, a u trenutnoj situaciji je njihov rad, zajedno sa radom zdravstvenih radnika, pripadnika vojske, milicije i svih onih koji su angažovani na terenu, od izuzetnog značaja.

U situaciji kada je teško nabaviti zaštitna i dezinfikaciona sredstva, gerontodomaćice često koriste svoje lične resurse kako bi posao obavljale profesionalno i maksimalno zaštitile korisnike. Za Zlatiborski krug, dobar rad zaposlenih predstavlja pokazatelj dobre organizacije rada, ali i kvalitet, profesionalnost i kolegijalnost na delu.

Molimo sve korisnike da imaju razumevanja i da poštuju izmene u radu i nove mere dok traje vanredno stanje, a nadamo se da će se usluga što skorije pružati po redovnom režimu.

Opština Čajetina je odredila broj telefona +381 31/ 3833-000 na koji se mogu javiti lica starija od 65 godina i hronični bolesnici koji nisu korisnici usluge Pomoć u kući za stare, a nemaju nikoga ko bi im pomogao u nabavci životnih namirnica i lekova.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
21.9 ° C
21.9 °
16.4 °
59 %
1.5kmh
0 %
Ned
37 °
Pon
33 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime