- REKLAMA -
12.8 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Inicijativa za Požegu: Mogu naši aktivisti umesto radnika na miting u Beograd...

Inicijativa za Požegu: Mogu naši aktivisti umesto radnika na miting u Beograd 26.maja

- REKLAMA -

Udruženje građana Inicijativa za Požegu uputilo je dopis sa predlogom predsedniku opštine Požega Đorđu Nikitoviću i Opštinskom odboru SNS u Požegi u kojem su ponudli pomoć, da umesto zaposlenih u javnim ustanovama u Požegi, članovi njihovog udruženja odu na miting koji će 26. maja biti održan u Beogradu.

Kako se navodi u dopisu Inicijative Požege, oni kao Udruženje građana koje od samog početka svog delovanja nastoji da na najispravniji mogući način zastupa interese naše lokalne zajednice (prevashodno građanki i građana Požege), a imajući u vidu da su dobili informaciju da je od strane Srpske napredne stranke Požega dobila zadatak da obezbedi prisustvo najmanje sedam stotina ljudi koji u petak, 26. maja moraju biti prisutni na mitingu u organizaciji Predsednika republike Srbije, ovim putem dobronamerno nudimo pomoć.

Naime, svesni činjenice da ste i Vi sami u problemu da obezbedite prisustvo zadatog broja ljudi, a pošto smo, između ostalog, informisani neposredno od zaposlenih u javnim ustanovama (uglavnom prekarne radnice i radnici koji opravdano strepe za svoj dalji radni angažman, pa razumljivo (iako nerado) prihvataju da budu putnici u autobusima organizovanim i plaćenim do Beograda), predlažemo Vam da kvote putnika popunite nama, koji se dobrovoljno prijavljujemo da idemo u Beograd, rečeno je u predlogu upućenom predsedniku Opštine Požega i Opštinskom odboru SNS u Požegi.

Iz Inicijative za Požegu su dodali da su predlog osim predsedniku Opštine Požega i požeškom opštinskom odboru SNS, poslali preporučenom poštom i Draganu Perišiću, direktoru OŠ ,Petar Leković, zatim Miljku Kragoviću, direktoru JKP Naš Dom i Snežani Šljivić, direktorki PU Olga Jovičić Rita.

Inicijativa za Požegu je u predlogu navela da bi se njihovom idejom postiglo nekoliko opštekorisnih efekata.

Vi biste ispunili nalog i obavezu koju imate prema svojoj stranačkoj centrali, radnice i radnici naše opštine koji nisu radi da idu u Beograd ne bi morali biti primoravani i mi bismo mogli da se prevezemo do Beograda (gde svakako planiramo da budemo u subotu, na događaju Srbija protiv nasilja), pa kada se već plaća prevoz od budžetskog novca (koji pripada svima nama) – nudimo se da popunimo mesta u tim autobusima, navodi se u predlogu.

Iz Inicijative za Požegu se, kako navode u predlogu, nadaju da će oni kojima je predlog upućen njihovu zaista dobru nameru shvatiti na pravi način.

Pozitivamo Vas da nam pošaljete na uzvratni odgovor – na mejl Udruženja info@inicijativa.rs ili poštom na adresu Udruženja ul. Andrije Smiljanića br. 2, 31210 Požega. Nakon toga, poslali bismo Vam spisak od NAJMANjE 50 naših članica, članova i simpatizera koji bi rado popunili Vaše kvote, zaključili sui z Udruženja građana Inicijativa za Požegu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
19 °
Pet
22 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime