- REKLAMA -
9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Gradnja toplane na biomasu u Priboju teče po planu

Gradnja toplane na biomasu u Priboju teče po planu

- REKLAMA -

Radovi na izgradnji gradske toplane na biomasu u Priboju odvijaju se po planu. Uprkos zimskom periodu, neimari „Energotehnike Južna Bačka“ iz Novog Sada, koriste relativno lepo vreme, pa se predviđeni rokovi, poštuju u potpunosti, a urađeno je vidljivo, zaključak je sa redovne mesečne video konferencije konsultanata nemačke KfV banke, predstavnika Ministarstva energetike Vlade Srbije, izvođača radova i investitora.

„Oprema buduće toplane stizaće sukcesivno, ona je spremna u Austriji odnosno Beču, i njena montaža sledi pre zatvaranja građevinske konstrukcije buduće kotlarnice.”, rekao je direktor JP „Toplana“ iz Priboja, Zoran Ratković.
S obzirom na dotrajalost, dosadašnjeg toplovoda pre svega, koji je star i blizu pola veka, zbog čega su svake sezone bile česte havarije, što je uticalo na funkcionisanje daljinskog grejanja u pojedinim delovima grada, u okviru izgradnje toplane na biomasu, predviđena je i kompletna rekonstrukcija i toplovoda, ali i podstanica.

Prema rečima direktora Toplane, radovi na rekonstrukciji podstanica i toplovoda uslediće posle završetka aktuelne grejne sezone, dok bi nova toplana, prva su Srbiji na biomasu, trebalo da bude u funkciji od naredne grejne sezone.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
9 ° C
9 °
9 °
61 %
0.5kmh
0 %
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
20 °
Uto
15 °
Sre
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime