- REKLAMA -
15.1 C
Užice
Početna Srbija i region Grad traži privatnog partnera(AUDIO)

Grad traži privatnog partnera(AUDIO)

Nadaju se uređenom parkingu i kod pošte na Međaju

- REKLAMA -

Javno-privatnim partnerstvom sa elementima koncesije pokušaće Grad Užice da umanji višegodišnji problem parkiranja i dobije javnu garažu sa oko 270 mesta za parkiranje na Međaju, na prostoru nekadašnje robne pijace, osveštanom pre nekoliko godina.

Crkve neće biti na tom prostoru, prema navodima člana Gradskog veća za saobraćaj Slobodana Šiljkovića, dok će za gradnju zidane garaže biti potreban privatni partner, oko 4,2 miliona evra i godinu dana radova.

Javni poziv je otvoren do 31. oktobra. Po pronalaženju privatnog partnera, o javno-privatnom partnerstvu izjasniće se užička skupština.

Potencijalni privatni partner Grada Užica bi trebalo da izgradi javnu garažu i da upravlja parkiralištem 25 godina nakon čega bi upravljanje prešlo na lokalnu samoupravu koja bi bila vlasnik izgrađenog objekta.

Ilić: Zašto bi privatnik bio nagrađen da 25 godina naplaćuje parking u Užicu?

Zdrava Srbija: Zašto se Grad odriče prihoda, zašto radi na štetu JKP Bioktoš i svih građana Užica?

Odbornik Zdrave Srbije u Skupštini grada Užica Avram Ilić je napomenuo za Radio Lunu da Zdrava Srbija nije zadovoljna odlukom o javno- privatnom partnerstvu za izgradnju i upravljanje javnom garažom. Ilić smatra da bi u tom slučaju usluga parkiranja na tom javnom parkiralištu mogla da bude skuplja.

  • Ne vidim razlog da se Grad odriče prihoda zarad nekog privatnika koji sigurno neće biti iz Užica, možda ni iz Srbije, kazao je uz napomenu da bi tom odlukom i Bioktoš mogao da propadne.

GO SNS Užice: Neistine dovode u zabludu građane

Član Gradskog veća za saobraćaj je napomenuo da Grad nije u mogućnosti da izdvoji novac potreban za gradnju zidane garaže i da ne želi kreditno zaduživanje. Kako je naveo, u slučaju zidanja javne garaže privatni partner snosiće eventualne rizike.

Javnu garažu planiraju da izgrade na prostoru javnog parkirališta, sa oko stotinu mesta za parkiranje, kojim trenutno upravlja JKP Bioktoš.

  • JKP Bioktoš nije oštećen, čak u ovoj varijanti dobijamo veći broj parking mesta na korišćenje u gradu, napomenuo je za Radio Lunu direktor JKP Bioktoš Aleksandar Popović dodavši da će Bioktoš biti u plusu u odnosu na ono što sad poseduje.

JKP Bioktoš trenutno upravlja sa 1200 zoniranih parking mesta izuzimajući parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Od prošle godine upravljaju parkiralištem Međaj sa 97 parking mesta u okviru druge zone.

Prema najavama Popovića, uz visoko obećanje Grada i Ministarstva, sličan broj parking mesta bi Užice uz zakup moglo da dobije na korišćenje za potrebe parkinga na prostoru između pošte na Međaju i Železničke stanice.

Taj neuređen prostor vozači godinama koriste za parkiranje vozila, dok je parkiralište Međaj, iza pošte, prema navodima Slobodana Šiljkovića, nedovoljno iskorišćeno jer je oko 60 odsto kapaciteta često slobodno.

Član Gradskog veća za saobraćaj je napomenuo da Užicu nedostaje oko 800 parking mesta, dok je svake godine oko 1800 novoregistrovanih vozila.

GO SNS Užice: Neistine dovode u zabludu građane

Češće peške do pijaca?

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
97 %
1.1kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime