- REKLAMA -
-5.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Gostilje sve popularnije među turistima

Gostilje sve popularnije među turistima

- REKLAMA -

Na oko 25 kilometara od centra Zlatibora nalazi se selo Gostilje poznato po prirodnim lepotama, izobilju vode i lekovitog bilja. Na godišnjem nivou Gostilje poseti oko 65 hiljada turista iz zemlje i inostranstva, a ovo selo proteklih 10 godina jedno je od omiljenih i najposećenijih zlatiborskih destinacija.

Omiljeno mesto za turiste je vodopad na gostiljskoj reci Vrelo, koji se obrušava sa litice od 22 metra i sliva kroz nekoliko manjih vodopada i slapova sve do ušća u reku Katušnicu.

Mi radimo 365 dana i zimi i leti, a svake godine broj posetilaca je sve veći. Turisti kada dođu ovde osećaju se kao svoj na svome. Ko je došao jednom, morao je ponovo da dođe u nekom drugom godišnjem dobu. Putevi ka Gostilju su prohodni i zimi i mi se trudimo da omogućimo prilaz na staze, da budu čiste i bezbedne i to je na prvom mestu.Priroda je sama pružila ovo bogatstvo koje Gostilje ima, svi gosti odavde odlaze zadovoljni i moram priznati da veliki broj stranaca dalazi, rekao je predsednik TU Gostilje Miroslav Tucović.

U blizini se nalaze fudbalski teren i bazen za kupanje koji se puni izvorskom vodom, a ovih dana kupalište će biti otvoreno.

Kao i sve turističke destinacije na Zlatiboru i Gostilje spremno dočekuje ovu turističku sezonu. Turističko udruženje Gostilje sa svojim radnicima i prijateljima završilo je glavno uređenje oko prilaznih staza vodopadima kao i uređenje zelenih površina. U našem kompleksu ima dosta sadržaja za decu: igraonica,jahanje konja. Ovde im nudimo mir, tišinu, pravi odmor u netaknutoj prirodi na Zlatiboru, kaže Tucović.

Gostilje je razvilo svoju ponudu kada su u pitanju i prenoćišta, a turisti se mogu bolje upoznati sa kulturom i običajima ovog mesta i uživati u proizvodima domaće radinosti.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
-5.8 ° C
-5.8 °
-5.8 °
89 %
5kmh
93 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime