- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Festival savremene umetnosti Videopark u Užicu

Festival savremene umetnosti Videopark u Užicu

- REKLAMA -

Festival savremene umetnosti Videopark, peti po redu biće održan u Užicu od 27. do 29. jula, a tim povodom Udruženje vizuelnih umetnika Užica (UVUU) je raspisalo konkurs za ovaj festival. Tema ovogodišnjeg javnog poziva i programa festivala je Paradoks identiteta

Kako se navodi u tekstu konkursa ključne reči: telo, identitet, pokret, sopstvo. Paradoks identiteta je filozofski koncept koji se bavi pitanjem kako pomiriti naizgled suprotstavljene ideje ličnog identiteta tokom vremena. Osnovni problem je što se, kako se menjamo i razvijamo tokom života, čini teško reći da smo ista osoba kakva smo bili u prošlosti.

Značaj će biti dat onim umetničkim delima koji dovode u pitanje jedinstvenost identiteta, koncept tela i pokreta, kao i kritiku savremenih pogleda na identitete putem digitalnih i masovnih medija.

Svoje radove zainteresovani mogu poslati do 25. juna, a video rad treba da traje do 30 minuta, prihvataju se samo radovi nastali u protekle tri godine. Žiri je međunarodni, pa bi bilo poželjno da se formular popuni na engleskom jeziku.

Žiri će izabrati 25 do 33 filma koji će biti na festivalu savremene umetnosti – Videopark u julu. Kako da aplicirate i pošaljete svoj rad, možete naći na ovom linku: https://filmfreeway.com/videopark

Cilj festivala Videopark je da širu javnost upozna sa savremenim umetničkim praksama u oblasti videa, filma i pokretnih slika, kao i da ukaže na nedovoljnu afirmaciju ove vrste umetničkog izraza.

Kako su naveli organizatori radeći sa lokalnom zajednicom, podržavajući decentralizaciju u umetnosti i stvarajući platformu za sve mlade umetnike, UVUU ima za cilj da preseli centar iz većih kulturnih centara, festivala i sajmova umetnosti u manja mesta, kao i da stvori mesto za sve vizuelne umetnike kroz zajedničke i međusobnu podršku. uglavnom koriste video kao osnovni jezik umetničkog izražavanja.

Pored projekcija filmova, Videopark će i ove godine ugostiti brojne umetnike na svom rezidencijalnom programu, koji će trajati od 21. do 30. jula.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime