- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava eAgrar ubrzava i olakšava proces registaracije poljoprivrednicima

eAgrar ubrzava i olakšava proces registaracije poljoprivrednicima

- REKLAMA -

Novi informacioni sistem eAgrar koji će sa radom početi na proleće ove godine, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

Kako prenosi Glas Zapadne Srbije prednosti ovog sistema, pored uštede vremena, mogućnosti onlajn registracije i podnošenja zahteva za podsticaje su i ti što će svi korisnici platforme imati detaljan uvid u sve podsticaje za koje su se prijavili uz mogućnost kontinuiranog praćenja statitiske podsticaja.

Dosadašnja praksa za upis u RPG zahtevala je od korisnika podsticaja odlazak na minimum 4 šaltera i popunjavanje 89 podataka na 8 različitih obrazaca/priloga, od čega su se brojni podaci unosili više puta. Procenjeno je da je bilo potrebno odvojiti 4.5 sati za pripremu i podnošenje zahteva i 1320 dinara na ime taksi, provizija i za štampanje dokumentacije.

Sistem eAgrar stvoren je sa ciljem da se svi procesi prijave u RPG i prijave za podsticaje digitalizuju, što će za rezultat dati uštedu vremena, smanjenju troškova štame neophodne papirologije i na kraju – isplatu podsticaja u istoj godini u kojoj su prijave i poslate, navodi Glas Zapadne Srbije.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
89 %
5.7kmh
90 %
Sub
-1 °
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime