- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Slobodno vreme Džez festival Bazzum u Užicu od 28. juna (VIDEO)

Džez festival Bazzum u Užicu od 28. juna (VIDEO)

Užice postaje centar džez muzike u svom regionu

- REKLAMA -

Džez festival Bazum 2022 održaće se po prvi put u Užicu, u Narodnom pozorištu, od 28. do 30. juna kojim će se grad na Đetinji uvrstiti u ostalih 16 gradova u Srbiji gde se održavaju džez festivali. Publika će moći da čuje nekoliko stilova džeza koje će izvoditi najbolje grupe poznate i u inostranstvu. Cilj je da festival postane tradicionalan i da se proširi na mesta u okolini Užica.

Foto: Radio Luna

Iz organizacije naglašavaju da će biti zastupljeni brojni stilovi džeza kao što su džipsi džez, etno i post bap džez.

Prvim koncertom smo pomešali nekoliko stilova. Prvog dana će biti zastupljena dva džez stila: džipsi džez koji će izvoditi Hot club of Belgrade, etno džez Vlada Maričića, zatim post bap džez drugog dana koji će preneti Maks Kočetov kvartet i Dragan Ćalina kvartet. Trećeg dana je plniran soft džez kada će nastupiti kvartet Ivana Radivojevića i Sanja Marković, rekao je generalni menadžer festifala Bazuum Radiša Selaković.

Mi verujemo da ovaj grad ima kapacitet da okupi 400 do 500 ljudi u petoj godini ovog festivala, a možda čak i ranije s obzirom da je Užice centar najvećeg regiona u Srbiji. Ubeđeni smo da možemo u srednjeročnom periodu okupiti kritičnu masu koja će poboljšati finansijski momentum i obezbediti održivost festivala, rekao je Selaković dodajući kako je jedan od ciljeva da se festival prelije i na ostala mesta u okolini Užica.

Foto: Radio Luna

Udruženje ljubitelja džeza u Užicu će sledeće godine obeležiti 30 godina postojanja, a od 2013. je reorganiziovano od kada je počela kampanja da Užice dobije džez festival.
 

Mi kao udruženje postojimo dugi niz godina, ali ovo je kruna naših aktivnosti jer naša misija je da se mladi uključe i očekujem da će tako da bude, pa ćemo nastaviti dalje u tom pravcu, poručio je potpredsednik Udruženja ljubitelja džeza Jazzere Užice Miroslav Nikolić.

Inače, Srednja muzička škola u Užicu je podnela zahtev za akreditaciju džez katedre, a Udruženje ljubitelja džeza će obezbediti polaznicima besplatne udženike.

Foto: Radio Luna

Prema rečima Gradskog većnika, Ratka Trmčića, ljubitelji džeza i oni koji će to tek postati, će uživati u nastupima vrhunskih muzičara, a festival će doprineti popularizaciji te muzike.

Siguran sam da će se mnogi iznenaditi repertoarom i načinom izvođenja najotvorenije forme muzike. Za džez se kaže da je klasična muzika savremenog doba. Festival je podržao Grad Užice, već više od pola godine smo se spremali i nadam se da će trajati dugo u našem gradu, rekao je Trmčić.

Foto: Radio Luna

Cena ulaznice u pretprodaji za pojedinačni koncert je 450 dinara. Od 28. juna ulaznice će koštati 500 dinara, a paket ulaznica za svih 6 koncerata je 2400 dinara. Učitavanjem QR koda na flajeru mogu se dobiti detaljnije informacije o programu i ulaznicama.

Foto: Radio Luna

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime