- REKLAMA -
25.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Odvajamo?(AUDIO)

Odvajamo?(AUDIO)

Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko Užice je pozvao opštine osnivače iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga da uspostave u lokalnim samoupravama primarnu selekciju otpada na mestu nastanka, dok lokalnim samoupravama koje to čine iz Dubokog savetuju da poboljšaju tu aktivnost.

- REKLAMA -

Foto screenshot Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Užice za period od 01.01.-31.03.2022.godine. Dokument je usvojen tokom 18. sednice Skupštine grada Užica

Foto screenshot Izveštaja o poslovanju JKP Duboko u 2021. godini koji je usvojen tokom 19. skupštinske sednice u Užicu

Na pitanje zbog čega se više puta u poslednjih mesec dana dešavalo da na lokaciji u centru Užica zabeležimo da komunalne službe u isti kamion ubacuju suvi i mokri otpad, odnosno sadržaj iz kontejnera plave i crne boje, radnici JKP Bioktoš su nam nezvanično prokomentarisali da sav otpad, u svakom slučaju, završi na istom mestu, ali i da ljudi ne obraćaju pažnju gde šta bacaju. Miloš Radojević je opisao to kao šamar onima koji otpad razvrstavaju, gradska većnica Nada Jovičić kao volju radnika, dodavši da po prijavi građana obraćaju pažnju.

Podsetimo, iz Opštine Čajetina su najavili da će ove godine uspostaviti primarnu selekciju otpada u domaćinstvima, u Bajinoj Bašti će je unaprediti, dok je Ministarstvo zaštite životne sredine nedavno napomenulo da je u Ivanjici počelo odvajanje kućnog otpada.

  • Ivanjici je, u okviru projekta Uspostavljanje primarne separacije komunalnog otpada u četiri regiona za upravljanje otpadom: Duboko, Srem-Mačva, Pančevo i Pirot dodeljen moderan kamion za transport reciklažnog otpada, 84 kontejnera i 3.099 kanti za odvajanje otpada, naveli su iz Ministarstva zaštite životne sredine dodavši da će projektom, uz podršku Evropske unije i Švedske, dodeliti više od 90.000 kanti i 26 auto-smećara u 17 gradova i opština, u cilju povećanja procenta reciklaže i kako bi se na taj način smanjile količine otpada koje završavaju na deponijama.

O-DVA-JA-MO u 17 mesta Srbije, oprema i pomoć stručnjaka za odvajanje otpada na mestu nastanka

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
25.9 ° C
25.9 °
25.9 °
37 %
3.2kmh
90 %
Sub
25 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime