- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Državni sekretar i predstavnici kabineta ministra u Priboju

Državni sekretar i predstavnici kabineta ministra u Priboju

- REKLAMA -

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović je posetio Priboj i razgovarao sa čelnicima opština Priboj i Prijepolje o aktuelnim konkursima Ministarstva zaštite životne sredine i o zajedničkom preventivnom delovanju tih opština u težnji da smanje zagađenje vazduha.

Podsetimo, Ministarstvo zaštite životne sredine je raspisalo tri javna konkursa i opredelilo ukupno 400 miliona dinara za podršku lokalnim samoupravama za projekte kojima je cilj smanjenje zagađenja vazduha.

Lokalne samouprave do 16. februara imaju rok da se prijave na konkurse.

Bolje nego prethodnog januara(AUDIO)

Podsetimo,Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je pozvala lokalne samouprave da zaključno sa 11. februarom  prijave divlje deponije na svojoj teritoriji, u cilju zajedničkog rešavanja tog problema.

–   Gotovo da nema grada i opštine u Srbiji koji nema problem sa divljim deponijama. Zato smo odlučili da podržimo lokalne samouprave, kako bismo udruženim snagama taj problem rešavali, rekla je nedavno ministarka Vujović.

 

Predstavnici kabineta ministra Novice Tončeva, zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, posetili su Opštinu Priboj.

Priboj posetila Jelena Trifunović iz kabineta ministra Tončeva

Kako su predočili iz lokalne samouprave, na sastanku su razmatrali načine pomoći tog ministarstva finansiranju izrade projektno tehničke dokumentacije i strateških dokumenata, ali i izgradnje i opremanja infrastrukturnih objekata.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
overcast clouds
0 ° C
0 °
0 °
93 %
2.6kmh
90 %
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
11 °
Sre
14 °
Čet
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime