- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna EKO Militarov: Dodatne merne stanice za praćenje kvaliteta vazduha i očitavanje u realnom...

Militarov: Dodatne merne stanice za praćenje kvaliteta vazduha i očitavanje u realnom vremenu (VIDEO)

- REKLAMA -
“Svedoci smo da je u toku gašenje požara na deponiji Duboko, što za posledicu ima pojavu dima u većem obimu, koji se u zavisnosti od vremenskih uslova, pre svega vetra, prostire na širem području grada”, ističe Zoran Militarov, zamenik načelnika Gradskog štaba za vanredne sitaucije.

Prema njegovim rečima upravo od vetra zavisi koje će područje u nekom momentu biti više ili manje zahvaćeno.

  • “S obzirom na zabrinutost građana, Zavod za javno zdravlje Užice, Agencija za zaštitu životne sredine i Institut za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” su naložili mere pojačnog nadzora. Instalirano je više novih mernih stanica za praćenje kvaliteta vazduha na području u blizini same deponije, Lužničkoj dolini, Sevojnu i na svim onim mestima, gde može doći u pitanje trenutni kvalitet vazduha, zbog nanošenja oblaka na to područje. Svi parametri za sada su u granicama dozvoljenih, ali se kontinuirano praćenje nastavlja”, dodaje Militarov uz napomenu da su svi podaci vezani za kvalitet vazduha u realnom vremenu dostupni na sajtu Zavoda za javno zdravlje Užice, Agencije za zaštitu životne sredine i instituta “Milan Jovanović Batut”.
  • “Ono što je takođe bitno je da se preporuke koje je dao Zavod za javno zdravlje Užice  odnose na akcidentne sitaucije, znači kada se nađete u oblaku dima, ili kada se oblak dima nadvije nad određeno područje. Dalje prognoze zavise isključivo od kretanja vetra i vazdušnog pritiska, a ono što je dobra stvar, je da se napreduje sa procesom gašenja požara, tako da se generalno može očekivati da se količina dima koja će izlaziti sa deponije, kako vreme prolazi sve više smanjivati pa očekujemo stabilizaciju stanja u kratkom roku”, zaključio je Militarov.

Batut: Biće važno i ispitivati namirnice nakon požara(VIDEO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime