- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Do sela besplatnim prevozom

Do sela besplatnim prevozom

Grad dobija bespovratna sredstva za kupovinu minibusa; ministar Krkobabić najavio mogućnost osnivanja seoske opštine Kremna

- REKLAMA -

Potpisan je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibusa kojim će se besplatano prevoziti seosko stanovništvo na teritoriji grada Užica.

Foto: Grad Užice

Radi se o pilot projektu u kome država daje sredstva za kupovinu minibuseva, a lokalne samouprave imaju obavezu da plaćaju gorivo, vozača, registraciju.

U pitanju je minibus za čiju kupovinu je Ministarstvo za brigu o selu opredelilo 5,6 miliona, a Grad oko 1,4 miliona dinara kojim će se stanovnici seoskih mesnih zajednica prevoziti od sela do sela ili po potrebi do grada. Da nije bilo lako dobiti ova sredstva potvrđuje podatak da je na konkurs stigla 81 prijava lokalnih samouprava i da je Grad Užice jedna od 18 koje su ispunile uslove, istakla je  gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je najavio da će sledeće godine većina planinskih opština iz četvrte grupe rešiti pitanje prevoza na isti način.

Foto: Grad Užice

Hoćemo da to bude celovito rešenje. Uglavnom ljudi koji žive u tim krajevima, imovno nisu toliko jaki, pa će i ovo biti jedna od mera da ih stimulišemo da ostanu da žive ali i da neki drugi krenu put sela. Organizovani javni prevoz je jedan od bitnih elemenata uz saobraćajnice, rekao je Krkobabić.

On je dodao da u Užicu postoji mogućnost za osnivnaje nove teritorijalne organizacije – seoske opštine Kremna.

Taj iskorak bi značio da definitivno omogućujemo ljudima da na određenim mestima planiraju, dogovoraju i odlučuju o svim ovim pitanjima. To ne znači veći broj predsednika opština i administracije nego suštinsko odlučivanje na terenu. Hajde da to bude ponovo prva seoska opština u Srbiji da pokažemo da možemo da uradimo novu teritorijalnu organizaciju, zaključio je ministar.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime