- REKLAMA -
8.7 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Do 2. oktobra prijava srednjoškolaca za FECI

Do 2. oktobra prijava srednjoškolaca za FECI

- Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci koji su rođeni ili pohađaju školu na teritoriji Zlatiborskog ili Moravičkog okruga i koji dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac, najkasnije do 2. oktobra, naveli iz Filmarta

- REKLAMA -

Edukativni program Filmski edukativni centar Interakcija (FECI), namenjen srednjoškolcima sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film, počinje u oktobru u Požegi, saopštili su iz pošežkog Nezavisnog filmskog centra Filmart navodeći da do 2. oktobra traju onlajn prijave za petomesečni program.

Petnaest polaznika, u toku prva tri meseca, kroz predavanja i realizaciju praktičnih vežbi, biće upoznati sa osnovama pisanja scenarija, kao i osnovama jezika i gramatike filma, a zatim će kroz konsultacije sa mentorom učestvovati u produkciji kratkometražnog igranog filma. Pored stalnog predavača i mentora, reditelja Dejana Petrovića, biće angažovani i gostujući predavači, afirmisani filmski autori, naveli su iz Filmarta pojasnivši da će FECI 2022 u Požegi biti održavan subotom, prema utvrđenom rasporedu i programu rada.

  • Program FECI 2022 je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, realizuje se uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i besplatan je za polaznike, napomenuli su iz Filmarta.

Edukativni program od 2011. godine organizuje Nezavisnii filmski centar Filmart, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prema navodima iz Filmarta, do sada je FECI pohađalo oko 120 polaznika od koji je njih 24 upisalo/diplomiralo režiju, glumu, kameru, montažu i produkciju na filmskim akademijama.

  • Filmovi snimljeni u okviru FECI ostvarili su zapažene rezultate – na 42. Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, 2013.godine, u Muzeju jugoslovenske kinoteke, kratkometražni igrani film Jovane Avramović Ožiljak osvojio je dve nagrade – Gran pri i Nagradu za najbolji zvuk. Takođe, jedan od bivših polaznika FECI-ja, Matija Gluščević je i ko-reditelj filma  Da li ste videli ovu ženu? , koji je nedavno premijerno prikazan na 79. Venecijanskom festivalu u okviru takmičarskog programa Nedelja kritike (reditelji: Dušan Zorić i Matija Gluščevića), navela je izvršna direktorka Slađana Varagić iz Filmarta.

Više informacija o FECI 2022 možete pročitati na: www.film-art.org/feci

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
67 %
1.2kmh
87 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
21 °
Uto
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime