- REKLAMA -
13.6 C
Užice
Početna EKO UEko Do 17. aprila prijave za subvenciju

Do 17. aprila prijave za subvenciju

- REKLAMA -

Do 17. aprila je otvoren treći javni konkurs Grada Užica za učešće domaćinstava u sprovođenju mera energetske sanacije uz subvenciju sa ciljem smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora.

Sa do 200 000 dinara sa PDV-om po prijavi sufinansiraće nabavku i ugradnju toplotnih pumpi. Za tu meru je opredeljeno ukupno pet miliona dinara.

Do 100 000 dinara sa PDV-om finansijske podrške je planirano po prijavi za nabavku i ugradnju kotlova na prirodni gas(sa najmanjim stepenom efikasnosti > 90%) i za nabavku kotlova i peći na pelet u sistemu grejanja, dok će sa do 70.000 dinara sa PDV-om subvencionisati nabavku peći i šporeta na pelet.

  • Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji dodeljuje Grad i Ministarstvo zaštite životne sredine za finansiranje pojedinačnih projekata građana iznosi 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om, navedeno je u javnom konkursu.

Finansijsku podršku mogu dobiti vlasnici porodičnih kuća i stanova koji nisu priključeni na gradski toplovod ili čija stambena zgrada nema  tehničkih mogućnosti za priključenje na gradski toplovod.

Potrebno je da vlasnici stanova i kuća žive u njima i da su izmirili obaveze po osnovu poreza na imovinu.

Neophodno je, između ostalog, da dostavei dokaz da je stambeni objekat legalizovan ili dostaviti rešenje o ozakonjenju ili potvrdu da je podnet zahtev za ozakonjenje uz izveštaj o zatečenom stanju sa elaboratom geodetskih radova.

  • Pravo učešća na javnom konkursu nemaju vlasnici stambenih objekata koji su u prethodne dve godine posle potpisivanja Ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za slične aktivnosti odustali od sprovođenja aktivnosti i vlasnici stambenih objekata koji su koristili sredstva grada za zamenu ložnih uređaja, navedeno je u javnom konkursu.

U javnom konkursu, objavljenom na zvaničnom sajtu lokalne samouprave, dostupna je i lista privrednika radi izbora za izvođenje radova.

Prema pravilniku, domaćinstva su krajnji korisnici bespovratnih sredstava, dok su direktni korisnici privredni subjekti.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
68 %
0.1kmh
76 %
Sub
13 °
Ned
26 °
Pon
27 °
Uto
24 °
Sre
4 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime