- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Diskusija: Medijska pismenost kod mladih treba da se unapredjuje od najranije dobi

Diskusija: Medijska pismenost kod mladih treba da se unapredjuje od najranije dobi

Pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović kazala je da 86 odsto dece i mladih u Srbiji koristi svakodnevno internet a da taj procenat sa uzrastom raste.

- REKLAMA -

Medijska pismenost kod mladih treba da se unapredjuje od najranije dobi, jer korišćenje društvenih mreža i medijskih sadržaja raste sa uzrastom, zaključak je diskusije “Digitalni imunitet medijska kultura u digitalnom svetu”.

Direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Marko Krstić kazao je da je istraživanje tog zavoda pokazalo da 57,8 odsto učenika beogradskih gimnazija zna da prepozna dezinformacije u digitalnom svetu. On je rekao da je i ispitivanje uključeno 15 beogradskih gimnazija, a da je plan da se iduće godine ispitivanje proširi na celu državu.

Autorke Priručnika medijske pismenosti za roditelje Ana Marinoli i Ana Mirković rekle su da roditelji moraju prihvatiti internet, društvene mreže i medijski sadržaj kao sastavni deo odrastanja njihove dece.

Priručnik “Medijska i informaciona pismenost za roditelje” realizovan je u okviru programa “Nova pismenost”, koji partnerski sprovode Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) i Propulsion.

Opširnije, uz video materijal, na stranicama agencije Beta. 

Knjiga koja nedostaje večeras u užičkoj bibliteci

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime