- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Dežurstva u javnim preduzećima, inspekcijske službe na terenu tokom novogodišnjih praznika(AUDIO)

Dežurstva u javnim preduzećima, inspekcijske službe na terenu tokom novogodišnjih praznika(AUDIO)

- REKLAMA -

Neće biti nikakvih zastoja u finkcionisanju svih javno komunalnih usluga i u radu dežurnih gradskih službi za vreme predstojećih praznika, izjavio je član Gradskog veća Užica zadužen za javna preduzeća Ivan Stanisavljević.

Sve dežurne službe, po rečima Stanisavljevića, imaće aktivna i pasivna dežurstva.

U JKP Gradska toplana dežuraće služba 24 sata.

–     U novogodišnjoj noći, umesto do 21 sat, produžiće grejanje do ponoći, 1.januara do 22 sata, naveo je Stanisavljević.

Zelena pijaca Lipa neće raditi 01. i 7. januara 2021. godine, zbog novogodišnjih i božičnih praznika.

Pijaca je, inače, otvorena svakog radnog dana i subotom u vremenu od 6 do 16 časova i 30 minuta. Nedeljom radi od 6 do 13 časova.

JKP Bioktoš neće naplaćivati parkiranje 1. i 2. i 3. januara na parkiralištima sa SMS sistemom naplate i na parkingu na mestu srušene pošte.

Službe JP Niskogradnja i JP Užice razvoj aktiviraće se kako bi održavali ulice i puteve čistim u slučaju pogoršanja vremenskih uslova.

Aktivna je, po rečima Stanisavljevića i služba JKP Vodovoda, a u slučaju havarije i kvara pomoćiće i pasivna služba tog javno komunalnog preduzeća.

JP Užice razvoj je saopštilo da će 1. 2.  7. januara primenjivati nedeljni red vožnje na svim linijama u sistemu javnog, gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada Užica.

Predškolska ustanova Užice neće raditi do 11. januara, kako su saopštili, u cilju smanjenja rizika po zdravlje korisnika usluga i zaposlenih, usled pogoršane epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem virusa kovid-19.

Dežuraće vrtić Poletarac na Carini 4.5.6. i 8. januara.

–     Za decu koja počnu sa korišćenjem usluga Predškolske ustanove Užice nakon navedenog prekida, a nisu to činila duži vremenski period, obavezno je doneti potvrdu o zdravstvenom stanju. Za decu koja su koristila usluge i pre prekida rada, potvrda nije obavezna, naveli su iz Predškolske ustanove Užice.

Apoteka Zdravlje dežuraće sve vreme tokom praznika.

Apoteka Centar, kako su nam naveli, radiće od 8 do 20 časova tokom prva tri dana 2021. godine, ali i za Božić.

U Užicu neće biti organizovanog dočeka Nove godine.

Ugostiteljski objekti, restorani i kafići radiće 31. decembra i 1. januara 2021. godine do 18 sati.

U skladu sa odlukama Kriznog štaba i Vlade Srbije, Gradski kulturni centar radiće 31. decembra u periodu od 8 do 18 sati. Biće zatvoren prva tri dana januara, dok će od 4. januara raditi od 8 do 20 časova.

Prodavnice koje prodaju prehrambene proizvode mogu raditi do 20 sati.

Po rečima Stanisavljevića, inspekcijske službe u gradu funkcionisaće u većem obimu nego što su to činile prethodnih dana.

–   Inspekcijske službe biće na terenu i proveravati pridržavanje mera, dodao je Stanisavljević.

Gradski većnik Ivan Stanisavljević je najavio da će i 2021. godine biti tradicionalnog donošenja badnjaka u Gradsku kuću, lomljenja Božićne česnice ispred crkve Svetog Đorđa, ali i zlatnika za najsrećnije sugrađane, uz poštovanje preventivnih mera.

Blagi porast broja zaraženih korona virusom kovid-19 očekuje posle Nove godine epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, preneo je Tanjug.

Kon je za RTS upozorio na opasnost od okupljanja i organizovanja tajnih dočeka Nove godine.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković je istakao za RTS da je rizično svako okupljanje više od petoro ljudi.

Podsetimo, u Opštoj bolnici Užice je trenutno na lečenju 148 pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa kovid-19. Na respiratoru je ovoga jutra bilo 13 pacijenata, prema podacima Zdravstvenog centra Užice.
U privremenoj kovid bolnici u kasarni na lečenju je 123 pacijenata, od čega je 119 pozitivnih.
U Užicu je tokom decembra više od 2 300 ljudi zaraženo korona virusom kovid-19, samo tokom prethodna tri dana potvrđen je kovid-19 kod 153 građana.

Grdaski većnik Stanisavljević je rekao da se javno-komunalnim preduzećima poboljšava situacija što se tiče zdravstvenog stanja radnika, ali da je bilo zastoja u obavljanju pojedinih delatnosti.

Podsetivši da su početkom decembra sa posla izostala 32 radnika JKP Bioktoš zbog korona virusom ili zbog izolacije, Stanisavljević je naveo da je u prethodnom periodu ipak ispoštovan miminum rada.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime