- REKLAMA -
-2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Užice spremno za zimsko održavanje puteva

Užice spremno za zimsko održavanje puteva

- REKLAMA -
Prioritet kod zimskog održavanja u Užicu su javne i zdravstvene ustanove, kao i linije gradskog i prigradskog prevoza putnika, ističe direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.
 
Po rečima Maksimovića, po utvrđenom planu, čistiće se ulice i putevi po prioritetima, ali i trotoari i javne površine na oko 40 lokacija.
 
– Kod prve grupe prioriteta obaveza je da ulice i putevi budu očišćeni u roku od 24 časa od prestanka padavina. Kod druge i treće grupe prioriteta taj rok je 48 sati, navodi direktor JP Užice razvoj u čijoj je nadležnosti sprovođenje, kontrola i koordinacija svih javnih preduzeća angažovanih na zimskom održavanju grada.

JKP Bioktoš je poveren posao čišćenja i posipanja stepeništa u blizini škola.

Maksimović ističe da je definisana organizacija održavanja i čišćenja. Kako dodaje, mehanizacija je spremna, a nabavljene su i potrebne količine soli, kalcijum hlorida i rizle za posipanje.
 
Ove godine poseban akcenat biće prilazi ka Domu zdravlja, Dečjem i ATD dispanzeru, apotekama, Kovid bolnici u krugu kasarne i Zdravstvenom centru, dodaje Maksimović.
 
U JP Užice razvoj su određena lica koja su 24 sata u pripravnosti zbog zimskog održavanja puteva i ulica. Oni će primati pozive i reagovati u najdelikatnijim situacijama.
Zimsko održavanje zvanično je počelo 1. novembra i trajaće do 15. marta.
 
- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
-2 ° C
-2 °
-2 °
64 %
3.1kmh
0 %
Čet
1 °
Pet
6 °
Sub
7 °
Ned
5 °
Pon
5 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime