- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Cvet koji život znači po 19. put u Užicu

Cvet koji život znači po 19. put u Užicu

- REKLAMA -

Savetovalište za žene obolele od raka dojke Jefimija organizuje u subotu 19. uličnu akciju Cvet koji život znači.

Novac od prodaje cveća biće namenje Fondu Savetovališta za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke Jefimija.

–  Molimo naše sugrađanke i sugrađane da i ove godine, kao prethodnih sedamnaest, pomognu akciju kako bismo zajednički ostvarili bolje uslove za očuvanje zdravlja i lečenje i ozdravljenje obolelih, apelovali su iz Savetovališta Jefimija.

Podsetili su da je rak dojke najčešći zloćudni tumor kod žena u Srbiji.

Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut, godišnje je registrovano 4304 novoobolelih i 1693 umrlih žena od raka dojke.

Iz Jefimije su naveli da ti podaci ukazuju da od raka dojke oboli svaka deseta žena, a da svakog dana od te bolesti umru četiri žene u Srbiji.

–  Od kako postoji Jefimija, od 2000. godine, u Zlatiborskom okrugu postoji i tendencija pada smrtnosti od raka dojke. Zvanični podaci pokazuju da je 2014. godine smrtnost u našem okrugu bila za čitavih 8% manja u odnosu na centralnu Srbiju. To znači da na svakih sto žena, kod nas preživi njih osam više. Sve je to rezultat naših zajedničkih napora kojima je doprinela i ova ulična akcija. Ona ima za cilj da nas opomene da treba da učinimo sve da bismo ostali zdravi što podrazumeva zdrave stilove života i redovne preventivne kontrole, pogotovu u rizičnim godinama, navela je predsednica Savetovalište za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke Jefimija Slavica Simić.

Akcija Cvet koji život znači se održava u ulici Dimitrija Tucovića, u periodu od 8 do 12 časova.

Poput prethodnih, i ovogodišnju uličnu akciju prodaje cveća, kako su naveli iz Jefimije, podržavaju Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Zdravstveni centar i Opšta bonica Užice, Grad Užice.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime