- REKLAMA -
20 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Cvet jednakosti pripao novinaru Dušanu Blagojeviću

Cvet jednakosti pripao novinaru Dušanu Blagojeviću

- REKLAMA -

Osobe sa invaliditetom zaslužuju više pažnje jer oni predstavljaju ličnosti koje su jake i sposobne, ali i kreativne zbog okolnosti u kojima se nalaze, poručio je pobednik konkursa Cvet jednakosti novinar Dušan Blagojević za priču Borba zbog sebe i najbližih.

Laureat specijalnog priznanja pripao je Brankici Jeremić, dok je prvo mesto na literarnom konkusru Kikini dani osvojio rad “Ruža” Branke Mlađenović, učenice Srednje ekonomske škole.

Blagojević kaže da su osobe sa invaliditetom zaslužuju više pažnje jer oni predstavljaju ličnosti koje su jake i sposobne, ali i kreativne zbog okolnosti u kojima se nalaze, a njihove priče su inspiracija svima, a ne samo osvrt na probleme.

Foto: J.P.

Imao sam čast da razgovaram sa mnogim osobama sa invaliditetom i ta snaga i energija koja emituju je velika i ona koja inspiriše i pokreće sve nas. Ovo je njihovanagrada koliko i moja. Voleo bih što više da srećem takve ljude kroz karijeru, rekao je Blagojević napominjući da mediji ne posvećuju dovoljno pažnje osobama sa invaliditetom i da je konkurs Cvet jednakosti pravi način da se ta slika popravi.

Iz organizacije kažu da je najviše radova stiglo iz internet novinarstva, ali ni jedan sa područja Grada Užica. Članovi žirija i Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga su ukazali na dozu senzacionalizma koja je prisutna među pojedinim radovima dodajući da je to nešto na čemu bi trebalo raditi i menjati oblik izveštavanja o OSI.

U medijima Zlatiborskog okruga nedostaje više priča urađenih bez posebnog razloga, sponzorstva ili donacije, već iz čistog novinarskog entuzijazma, poručili su iz Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga.

Na konkurs je ove godine pristiglo 17 novinarskih radova, tri u kategoriji radio reportaže, dva u kategoriji štampani mediji, 10 u kategoriji internet i dva u kategoriji TV reportaža.

U kategoriji internet priloga, pobednik je priča „Glup si!“- „Mutava si!“ – Dnevnik
uvreda upućenih gluvim osobama u Srbiji autorke Dragane Kožan, objavljena na portalu
„Zdravo Pančevo“.

Foto J.P.

Među televizijskim prilozima nagrađen je „Kako unaprediti inkluzivno školovanje“, autorke Ilijane Berber (Televizija Vojvodina) ostavio je najveći utisak i poseduje sve elemente koje treba da ima jedan kvalitetan TV prilog.

U kategoriji radio priloga, pobednik je priča „Zvuci srca“ autorke Tijane Sibinović,
emitovana na Radio Beograd 1.

Žiri su činili Nenad Blagojević – portal „Priče sa dušom“, Natalija Vidić – Dopisništvo RTS-a i Jelena Stojković iz Večernjih novosti.

Foto: J.P.

Na literarni konkursu Kikini dani za učenike srednjih škola pristiglo je 10 radova na teme Upoznaj druge da bi upoznao sebe i Lepota je u posebnosti.

Dve od tri nagrade osvojie su učenice Srednje medicinske škole za radove „Zeleno oko“ učenice Tamara Ilić 3. mesto i „Heroj“ učenice Nevene Milović 2. mesto, dok je 1. mesto pripalo radu “Ruža” Branke Mlađenović iz Srednje ekonomske škole.

Organizovana je i panel diskusija na temu “Promena odnosa prema osobama sa invaliditetom u javnom prostoru”.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
59 %
1.5kmh
5 %
Uto
35 °
Sre
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime