- REKLAMA -
21.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Čajetina finansira vantelesnu oplodnju

Čajetina finansira vantelesnu oplodnju

- REKLAMA -

Opština Čajetina raspisala je javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje troškova vantelesne oplodnje. Rok za podnošenje prijava je 20. novembar 2020. godine.

U Odluci o budžetu Optine Čajetina za 2020. godinu, planirana su sredstva za ostvarivanje prava iz oblasti populacione i demografske politike, za jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje u novčanom iznosu od 1.500.000,00 dinara, navodi se na sajtu opštine Čajetina gde se mogu pronaći svi detalji o ovom javnom pozivu.

Visina jednokratnog novčanog davanja za vantelesnu oplodnju iznosi do 300.000,00 dinara, po bračnom/vanbračnom paru i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, na račun zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje, odnosno na tekući račun, na ime lica koje je u postupku vantelesne oplodnje sopstvenim sredstvima.

Pravo učešća na javnom pozivu za finansiranje jednog pokušaja vantelesne oplodnje mogu da ostvare parovi koji su u postupku vantelesne oplodnje , ukoliko komulativno ispune sledeće uslove: da su prethodno imali tri pokušaja vantelesne oplodnje bez živo rođenog deteta na teret sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje; da žena u momentu podnošenja nije navršila 45 godina života; da su oba partnera državljani Republike Srbije; da oba partnera imaju prebivalište na teritoriji Opštine Čajetina, najmanje 24 meseca pre podnošenja zahteva; da ispunjavaju zdravstvene kriterijume zdravstvene ustanove, u kojoj se vrši vantelesna oplodnja.

Izvor:Cajetina.org

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
21.1 ° C
21.1 °
21 °
37 %
1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime