- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Srbija i region EKO BWL tim: Narandžasti vikend krajem juna uz tri promenjenje lokacije

BWL tim: Narandžasti vikend krajem juna uz tri promenjenje lokacije

- REKLAMA -

BWL tim je najavio da će pred Gradskim većem Užica, na sednici u utorak, biti odluka o dopuni programa postavljanja komunalne opreme sa tri izmenjenje lokacije za kontejnera za kabasti otpad.

– U MZ TURICA – kontejner koji se ranije postavljao na platou ispred Vrtića, biće postavljan nešto višlje u ulici Ive Andrića (kako bi bio vidljiviji i pristupačniji većem broju korisnika). U MZ KRČAGOVO – kontejner koji se ranije postavljao u Karađorđevoj ulici, na skretanju za školu Miodrag V. Matić, biće  postavljan u krugu bivše kasarne, kod hangara u ulici Heroja Jerkovića (kako bi bio dostupniji većem broju korisnika). U MZ CENTAR – kontejner koji se ranije postavljao na Zabučju (kod skretanja za vidikovac), biće postavljan nešto niže u istom naselju, na raskrsnici ulica Zlatiborske i Miloša Crnjanskog (kako bi bio bliži i dostupniji većem broju korisnika), naveli su iz BWL tima na Fejsbuk stranici Ere recikiraju.

Oni su pojasnili da su od resornih gradskih komisija zatražili promenu lokacija za postavljanje kontejnera narandžaste boje jer su kontinuiranim praćenjem utvrdili da na tim definisanim mestima u MZ Centar, Turica, Krčagovo i kod Medicinske škole rezultati nisu dali željeni efekat po količinama i strukturi prikupljenog otpada.

  • Da li zbog same pozicije ili zbog broja gravitirajućeg stanovništva, rezultati su uglavnom bili dosta loši u prethodnih sedam meseci funkcionisanja sistema, napomenuli su iz BWL tima dodavši da nisu dobili saglasnost za promenu mesta postavljanja kontejnera za kabasti otpad na platou između Gradskog bazena i Medicinske škole uz obrazloženje da nema adekvatnih prostora za taj vid aktivnosti.

Traže promenu lokacija

Organizovani vikend prikupljanja kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica je najavljen za poslednji vikend juna, kada će kontejnere narandžaste boje, zapremine tri, pet i sedam metara kubnih, postaviti na 20 lokacija. Građani će imati četiri dana da u njih odlože kabasto.

  • Kontejneri za kabasti otpad nisu predviđeni za odlaganje građevinskog otpada, granja i pepela. Za odlaganje pepela JKP Bioktoš besplatno deli PVC džakove, dok je za odlaganje građevinskog otpada grad Užice opredelio staru gradsku deponiju na Sarića Osoju, napomenuli su iz JKP Bioktoš apelujući na građane da kabasti i građevinski otpad ne odlažu pored kontejnera za mokri i suvi otpad.

Foto V.K.

Foto J.P.

Građani mogu bez nadoknade kabasti otpad da odlože u reciklažno dvorište na deponiji Duboko.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime